اگرچه طول جنین در هفته هفتم دوران بارداری سه سانتیمتر است و هنوز حالت مارپیچی دارد، ولی به سرعت رشد میکند. بخش مهم رشد او در مغزش صورت میگیرد؛ یعنی، جایی که سلولهای جدید عصبی با سرعتی حیرتانگیز در هر دقیقه صد هزار عدد شکل میگیرند.
نوزاد شما در هفته هفتم بارداری
در حالی که سلولهای مغز نوزادتان تکثیر مییابند، شاخه شاخه شده و به هم متصل میشوند و مسیرهای عبوری اولیه را برای سیستم عصبی مرکزی شکل میدهند وقتی نوزاد شما به دنیا میآید مغزش بیش از ده میلیون سلول عصبی به هم گره خورده دارد.
در این هفته میزان ضربان قلب جنین حتی سریعتر از هفته ششم دوران بارداری است و در لوله قلب او برآمدگیهای کوچکی شکل گرفته است سلولهای او به سرعت باد تقسیم میشوند تا در آینده به چهل جفت ماهیچه و ۲۳ جفت مهره انشعاب دار در ستون فقرات او تبدیل شوند جوانههای دست و پای جنین شروع به رشد کردهاند و در این مرحله دیگر شبیه به بالههای کوچک هستند. گوشهای بیرونی او کم کم شروع به شکل گرفتن کردهاند و در این مرحله بازوها، مچها و زانوها دارای مفصل میباشند شکل گیری پلکهایش هم تقریباً رو به اتمام است.
بدن شما در هفته هفتم بارداری
احساس حاملگی
بالاخره در این هفته ممکن است احساس کنید که حامله هستید، با اینکه هنوز هم وضع ظاهر شما نمایانگر آن نیست. ممکن است در بستن دکمههای لباسهایی که اندازهی تنتان بودند دچار مشکل شوید، مخصوصاً اگر اولین حاملگیتان نباشد. این به خاطر آن است که رحم شما برای گرفتن جا با دیگر اعضای بدن رقابت میکند. قسمت بالایی رحم که دهانهی رحم نام دارد، ماهیچه ای و قابل انعطاف است و فیبرهای ماهیچه ای آن میتوانند طول آن را صد برابر افزایش دهند تا بتواند بچه را نگه دارد.
رحم شما زیر استخوان لگن است بنابراین از بیرون نمیتوانید آن را حس کنید. وقتی رحم شروع به بزرگ و وسیع شدن کرد از استخوان لگن خارج میشود و در شکم شما بین روده و معده قرار میگیرد. در حال حاضر رحم شما ممکن است، تنها یک چهارم راه به طرف نافتان را طی کرده باشد و در ماه دیگر نصف راه را پیش خواهد رفت. رحم شما هنوز تقریبا کوچک است، پس چرا شما نمیتوانید دکمهی شلوارتان را ببندید؟ چون هورمونهای حاملگی باعث شدهاند کمی وزنتان زیادتر شود، به علاوه ممکن است کمی ورم داشته باشید. چون وقتی حامله هستید غذا با سرعت کمتری از روده رد میشود و بدنتان آب بیشتری را جذب میکند. بنابراین شما غذا را به گونه ای هضم میکنید که مواد بیشتری به بدنتان جذب میشود. این مسئله گاهی باعث میشود احساس دل درد داشته باشید، مخصوصاً وقتی که یبوست دارید.
مادامی که همراه با این دل درد خونریزی نداشته باشید تقریباً جای هیچگونه نگرانی از سقط جنین وجود ندارد. با این حال اگر دل دردتان ادامه دار بود با پزشک معالج خود تماس بگیرید. در بعضی موارد ممکن است استفاده از ملینها یا روشهای دیگری را برای کاهش درد و ورم بدن شما توصیه کند.
عفونتهای قارچی در هفته هفتم بارداری
به علت تغییرات هورمونی که در طول حاملگی در بدنتان ایجاد میشود، ممکن است بیش از حد معمول دچار عفونتهای قارچی شوید. عفونتهای قارچی ناشی از نوعی قارچ هستند که در حالت طبیعی در مخاط غشاهای بدن یافت میشوند و برای جنین مضر نیستند. بدترین احتمال این است که اگر در طول زایمان عفونت قارچی داشته باشید، نوزادتان ممکن است تا یک هفته بعد از تولد عفونت دهانی داشته باشد که به راحتی قابل درمان است.
با این حال عفونت قارچی میتواند به شدت شما را اذیت کند. در عفونتهای قارچی، شما معمولاً متوجه تغییراتی در ترشحات واژن میشوید که شبیه به تکههای پنیر خشک شده است. همچنین ممکن است احساس خارش و سوزش در ناحیهی واژن خود داشته باشید مخصوصاً هنگام نزدیکی یا شبها.
همچنین در محل باز شدن واژن ممکن است کمی قرمزی مشاهده کنید.
راه حل بهبود عفونتهای قارچی در دوران بارداری
برای اینکه عفونت قارچی سریعتر بهبود یابد از لباس زیرهای گشاد شل و نخی استفاده کنید و قسمت تناسلی خود را همیشه خشک نگه دارید. (یعنی بعد از شنا کردن هم لباس خیس خود را فوری در بیاورید.) شبها بعد از پوشیدن لباس خواب، لباس زیر خود را در بیاورید و از پوشیدن لباس زیرهای تنگ خودداری کنید.
اگر در طول سه ماه اول حاملگی دچار عفونت قارچی شدید، پزشک معالج شما میتواند بیماریتان را از طریق معاینهی واژینال و بررسی ترشحات واژن تشخیص دهد و برای کنترل دیگر عفونتها از آن نمونه بر دارد. همچنین ممکن است داروهایی مثل Monistat (مونی ستات) تجویز کند. درمانهای خانگی نیز میتوانند به شما کمک کنند تا کمی تسکین یابید. اضافه کردن ۱ فنجان آرد ذرت و ۲ فنجان سودا به آب گرم در حمام، استفاده از کمپرس آب سرد برای کاهش خارش و خوردن ماست از جملهی این درمانها هستند.
تغییرات وضعیت روحی در هفته هفتم بارداری
خنده، گریه، ترس و عصبانیت.
در طول دوران حاملگی اکثر خانمها این تغییرات روحی را تجربه میکنند. میتوانید مقصر قسمتی از این شرایط را تغییرات هورمونی بدانید، مخصوصاً در طول سه ماهه اول حاملگی. با این حال علتی فراتر از این نوسانات و تغییرات سریع شیمیایی بدن وجود دارد. بچه دار شدن برای بار اول یا چندمین بار یک تغییر بسیار مهم و اساسی در زندگی است. شاید به خاطر اندامتان سلامتی بچه تان یا زایمان استرس داشته باشید. نگران باشید یا بترسید در چنین مواقعی دیگران چگونه میتوانند از شما انتظار داشته باشند که جذاب و متعادل باشید و عاقلانه رفتار کنید، در حالی که حالت تهوع دارید و نمیتوانید از تختخواب بلند شوید. لباسهایتان برایتان تنگ هستند و آنقدر خسته اید که حال پختن غذا را هم ندارید؟
درمان حالتهای عصبی در هفته هفتم بارداری
تغییرات و عدم تعادل روحی بعد از سه ماهه اول حاملگی تقریباً از بین میروند؛ یعنی وقتی که تغییرات هورمونها متوقف شد، انرژیتان برگشت و بیشتر با حامله بودن خو گرفتید. تا آن زمان بهتر است آرامش خود را حفظ کرده و با همسرتان صحبت کنید، به او توضیح دهید که احساسات شما گاهی غلیان پیدا میکنند و به خاطر حرفها و کارهای اذیت کننده ای که ممکن است بگویید و انجام دهید عذرخواهی کنید. به همسرتان بگویید که چگونه میتواند در چنین مواقعی کنارتان باشد و شما را آرام کند. در میان گذاشتن احساساتتان به شما کمک میکند که همه چیز را راحتتر و سادهتر ببینید. اگر از زایمان مراحل شیردهی یا مراقبتهایی که باید از نوزاد شود میترسید و نگران هستید، میتوانید با مادرهای دیگر مشورت کنید. این کار به شما کمک میکند تا درک کنید که دیگران هم این راه را رفته و جان سالم به در بردهاند.
در نهایت کاری کنید که راحت و آرام باشید. چون استرس، حاملگی و حتی زایمان را سختتر میکند. وقتی عصبانی یا ناراحت هستید، نفسهای عمیق بکشید، هوا را از بینی به داخل بکشید و تا پنج بشمارید سپس به آرامی از دهان بازدم کنید و از پنج تا یک بشمارید. وقتی نفس میکشید تصور کنید آب گرمی روی بدنتان میریزد و تمام نگرانیها را از بدنتان دور میکند. شستشوی صورت با آب سرد، روشن کردن سیستم تهویه در ماشین یا باز کردن پنجره برای استفاده از هوای تازه هم میتواند کمک کند. هوای سرد میتواند کمک کند که سیستم عصبیتان بیدار شود و به وقایع و چیزهای اطرافتان با دیدی متفاوت بنگرید.
بنابراین طبیعت اطرافتان تغییر مییابد. پیادهروی و حمام آب گرم هم میتوانند به شما کمک کنند تا خود را آرام کنید.
دربارهی خودتان در هفته هفتم دوران بارداری
شک و تردیدهایی دربارهی دنیای مادر بودن
اگرچه بدن شما هنوز به ظاهر خیلی تغییر نکرده است ولی خود را یک مادر میدانید. ممکن است نسبت به توانایی خود برای ایفای نقش به عنوان یک مادر شک کنید مخصوصاً اگر این بچهی اولتان است. اگر بچههای دیگری هم دارید، ممکن است شک کنید که چطور میتوانید مسئولیتهای بیشتری را بر عهده بگیرید.
هر کسی این شکها را دارد، چون تصور مادر بودن خیلی پر اضطراب است. پیش از این اگر خانه تان را تمیز نگه میداشتید، غذا را سرو میکردید و در جلسات مدرسهی فرزندانتان شرکت میکردید مادر خوبی شناخته میشدید. اما اخیراً مادرها را بر اساس کمالاتشان محک میزنند. علیرغم این واقعیت که ۶۵ درصد از مادرها با فرزندان کوچک در خارج از منزل مشغول به کار هستند، رسانهها یک مادر ایده آل را کسی توصیف میکنند که وقت کافی را برای پذیرفتن مسئولیتهای بچه را دارد. در حالی که باید عشق را در زندگی زناشویی اش حفظ کرده و اندام خود را دائماً در باشگاه ورزشی زیبا و متناسب نگهدارد.
این یک تصور بدیع است. مهم نیست چه تعداد کتاب نوشته شده که چگونه میتوان یک مادر خوب دوست داشتنی و با استعداد و کارآمد بود. مادر بودن یک شغل سخت و سنگین و مسیر پیچیدهی یادگیری برای همه است. شما هم مثل بقیه میتوانید از عهدهی آن برآیید. مادر بودن بیشتر شبیه خالق بودن و رشد کردن است تا تغییر شخصیت. شما خودتان هستید ولی کمی عاقلتر از قبل.
چگونه مادری خواهم بود؟
هیچ کس نمیداند که بعد از متولد شدن بچهی جدید زندگی اش چگونه خواهد شد. حتی اگر از قبل هم بچه داشته اید، باید بدانید که تولد هر بچه و شخصیتش مختص خود اوست با این حال نوشتن اولویتهایی که میخواهید در زندگیتان داشته باشید و چیزهایی که برایتان در حاشیه قرار دارند میتواند در اجرای نقش مادری کمک کند. این بهترین فرصت برای شما و همسرتان است که با هم دربارهی برنامه ریزی زندگی بعد از تولد فرزندتان تصمیم گیری کنید.
از سؤالات زیر برای شروع بحث خود استفاده کنید
انتظارات شما از پدر و مادر بودن چیست؟
هم اکنون ممکن است مادر بودن فقط در حد یک تصور و خیال باشد. حالا وقت آن است که مادرانی را که در زندگیتان هستند تحت نظر بگیرید . مادر خودتان عمه، خاله و دوستانتان و رفتار آنها را با فرزندانشان بررسی کنید. شما خواهید فهمید که هر مادری هم روزهای خوب دارد و هم روزهای بد.
دوران کودکی خودتان چگونه بوده است؟
اگر از دوران کودکی خود لذت برده اید و فکر میکنید مادرتان در نگهداری از شما به خوبی عمل کرده، پس دارای یک کتاب راهنما هستید. از مادرتان دربارهی تغییر و تحولاتش به دوران مادر بودن بپرسید. در مییابید که حتی زمانهایی که بسیار دوست داشتنی بوده است، ترسها و شکهایی در درونش داشته است.
همسرتان چگونه بزرگ شده است؟
نگاه کردن و بررسی سابقهی خانوادگی همسرتان یک راه بسیار خوب برای شروع صحبت دربارهی تردیدها، ایده آلها و هدفهایتان دربارهی زندگی خودتان است. احتمالاً انتظار بی موردی است که هر دوی شما در مورد نحوهی رفتار با کودک خود به تفاهم برسید. با این حال صحبت کردن در مورد روشهای پیشنهادی میتواند از مشکلات احتمالی در آینده جلوگیری کند. موضوعاتی که ممکن است دچار مشکل شوید احتمالاً موضوعاتی مثل نحوهی تغذیه کودک (شیر مادر یا شیر خشک)، جای خواب نوزاد، چه کسی باید شبها بیدار شود، به عهده گرفتن کارهای خانه و غیره میباشد. بعد از بحث دربارهی این مسائل نتایج بهتری خواهید گرفت و تیم موفقتری خواهید شد.
وقتی از دست همسرتان ناراحت میشوید
اگر همسرتان هرگز خسته، عصبی و نگران به نظر نمیرسد و تمایلات جنسی هم ندارد، ممکن است به راحتی از دست او ناراحت شوید. مشکل این احساس بد رشد و توسعهی آن در طول زمان است. اگر احساس میکنید تمام مشکلهای حاملگی برای شما است و زمان برای همسرتان خوشایند میگذرد، ممکن است در نهایت حتی برای هر کار کوچکی که همسرتان انجام میدهد یا نمیدهد دعوا ایجاد کنید و درست وقتی به هم نیاز زیادی دارید شکافی بین شما ایجاد شود.
چیزهایی که شما را ناراحت میکنند بررسی کنید آیا دوست دارید همسرتان بیشتر به شما توجه کند و صبحانه تان را آماده کند؟ آیا بیشتر به ماساژ پا غذا خوردن در بیرون و کمک در کارهای منزل نیاز دارید؟ انتظارات خود را بازنگری کنید و ببینید که آیا منطقی هستند یا نه.
چه چیزی میخواهید و چرا؟ سپس به همسرتان مثل یک دوست نزدیک شوید. در ابتدا با او دربارهی کارهای کوچک و بزرگی که میکند صحبت کنید انتظارات، ناراحتیها و دلخوریهایتان را با هدف قدردانی بیشتر از هم بعد از متولد شدن نوزادتان بیان کنید.
رژیم غذایی و ورزش در هفته هفتم بارداری
افزایش وزن (سالم) در شما
اگر در حاملگیتان اضافه وزنی بیش از میزان دلخواهتان دارید، سعی نکنید که رژیم بگیرید، رژیم مواد غذایی را که شما و کودکتان بدان نیاز دارید از بدنتان محروم میکند. روی خوردن غذاهای سالم تمرکز کنید، از خوردن فست فود دوری کنید و تا حدی که پزشکتان اجازه میدهد ورزش کنید. بهتر است در طول این مدت اضافه وزن کمی داشته باشید یا اینکه در یک هفته دو کیلو و هفتصد گرم اضافه وزن پیدا کنید با دقت به جدول و توصیههای کلی زیر دقت کنید.
- اگر قبل از حاملگی وزن طبیعی دارید ۱۶ – ۱۱ کیلوگرم اضافه وزن داشته باشید.
- اگر قبل از حاملگی اضافه وزن دارید ۳۰۰/ ۱۱ – ۶/۸۰۰ کیلوگرم اضافه وزن طبیعی است.
- اگر لاغر هستید و کمبود وزن دارید ۱۸ – ۱۲/۵ کیلو گرم کافیست.
- اگر چاق هستید اضافه وزنی حدود ۶/۸۰۰ کیلو گرم یا کمتر بهتر است.
وزن حاملگی شما
اضافه وزن ناشی از چیست؟ این ارقام تفکیک شده حدوداً شامل سی کیلوگرم وزن اضافی میشوند.
- خون ۱/۸۰۰ کیلو گرم
- سینهها ۹۰۰ گرم
- رحم ۹۰۰ گرم
- نوزاد ۳/۴۰۰ کیلوگرم
- جفت ۶۸۰ گرم
- مایع آمنیوتیک ۹۰۰ گرم
- چربی، پروتئین و دیگر مواد غذایی ۳ کیلوگرم
- آب ۱/۸۰۰ کیلوگرم
اگر نوزادتان چند قلو است افزایش وزنی که میتوانید داشته باشید به عوامل مختلفی بستگی دارد که شامل وزن قبل از حاملگیتان و تعداد نوزادتان است. برای مثال یک خانم حاملهی معمولی که دو قلو دارد ۲۰.۴۰۰ – ۱۵.۸۰۰ کیلوگرم میتواند افزایش وزن داشته باشد.
یک برنامهی ورزشی داشته باشید
حتی اگر تا به حال ورزش نمیکردید باید در طول حاملگی شروع کنید. البته باید در ابتدا با پزشکتان مشورت کنید. بهترین ورزش حفظ تناسب برای یک خانم حامله پیادهروی است. اگر از همین حالا شروع کنید، میتوانید به مرور زمان پیادهروی خود را به میزان توصیه شده که روزانه حداقل سی دقیقه است، برسانید. در ابتدا پنج تا هفت روز در هفته به مدت ده دقیقه پیادهروی کنید.
سؤالهای رایج در هفته هفتم بارداری
سؤال: احساس میکنم خیلی زشت شده ام و نیاز دارم روحیه ام را بهتر کنم آیا روشی برای زیبایی وجود دارد که ضرر نداشته باشد؟
پاسخ در این مرحله از حاملگی ممکن است احساس زیبایی نکنید. شما ممکن است صبحها به زور از تختخواب بیدار شوید و به سختی جورابهایتان را بپوشید و چیزی که نیاز دارید درمان زیبایی است. موارد بیخطر زیادی هستند که میتوانید از آنها استفاده کنید.
مانیکور و پدیکور در دوران بارداری
اینها بهترین روش برای حس زیبایی هستند. میتوانید وسایل مخصوص خودتان را به آرایشگاه ببرید یا از آرایشگر بخواهید از وسایل تمیز استفاده کند. با اینکه احتمال عفونت از وسایل خیلی پایین است، ولی بهتر است در اوایل حاملگیتان از خطرهای احتمالی دوری کنید. از کوتاه کردن و گرفتن پوست دور ناخن اکریلیک و لاکهایی که ممکن است شامل دی بوتیل فتالیت (DBP) باشند خودداری کنید.
پاک سازی صورت و آرایش در دوران بارداری
پاکسازی صورت تا حدی که ساده باشد خوب است.
ماساژ و آبرسانی در دوران بارداری
پوست چیزهایی که باید از آنها دوری کنید شامل کششهای تهاجمی داروهای شیمیایی و تحریکات الکتریکی میباشند. اگر دوست دارید به چهرهی خود تغییری بدهید از لوازم آرایشی که «فتالید» دارند، همچنین «فرگمنتها» لوسیون و اسپریها استفاده نکنید. مواد شیمیایی که در این دسته قرار دارند در صنعت به عنوان حل کنندهها و رقیق کنندهها استفاده میشوند و معمولاً در آفت کشها، لاک ناخن و رنگها یافت میشوند.
آرایش و معالجهی موی سر در دوران بارداری
فراوانی هورمون استروژن ممکن است سرعت رشد موهای شما را افزایش دهد. اگر این اتفاق بیفتد ممکن است دیگر موهایتان به سرعت نریزد و حتی از قبل هم براقتر و سالمتر به نظر برسد. از طرفی دیگر ممکن است موهای طلایی که مدتها برای حفظشان تلاش کرده اید اکنون ریشههای مشکی داشته باشند و چهره ای در هم ریخته پیدا کرده باشید. ممکن است موهایتان صافتر و نرمتر از همیشه یا خشکتر و زبرتر شده باشند که همهی اینها به خاطر تغییرات هورمونی هستند.
چه کاری میتوانم انجام دهم؟
تحقیقات اخیر نشان دادهاند که هیچ رابطه ای بین ناهنجاریهای احتمالی نوزاد و رنگ مو یا ماسکهای مو وجود ندارد. با این حال آگاه باشید که تغییرات هورمونی که روی موی شما در طول حاملگی تأثیر میگذارد، میتوانند به محصولاتی که معمولاً استفاده میکنید واکنش نشان بدهند و نتایج حیرتآوری از رنگ و بافت مو نشان دهند. این وقت خوبی است که به روش جدیدی در نگهداری موهای خود و چهرهی طبیعیتری عادت کنید. همچنین میتوانید از حنا استفاده کنید که عاری از هرگونه آمنیومهای سمی پرواکسید و مواد فلزی است.
موم انداختن و اصلاح موهای زاید در دوران بارداری
هنوز هم میتوانید در طول حاملگی موهای زاید خود را موم بیندازید یا اصلاح کنید. با این حال موم انداختن ممکن است دردی بیشتر از قبل داشته باشدR چون رگهای شما خون بیشتری دارند. میتوانید از لوسیونهای بدنی برای کاهش درد استفاده کنید. بعضی از کرمهایی که بوهای ملایمی دارند برای کاهش خارش بدن مناسب هستند. از آب ولرم برای شستشوی بدن استفاده کنید.
استفاده از روشهای گرمایی در دوران بارداری
یکی از بزرگترین نبایدهای دوران حاملگی تمام چیزهایی است که دارای روشهای گرمایی هستند. روشهایی مثل سونا و جکوزی کاملاً ممنوع هستند. بنابراین «هیدروتراپی» به خاطر افزایش دمای بدن در ابتدای حاملگی میتواند باعث سقط جنین و ناهنجاریهای مادرزادی شود.
ماساژ در دوران بارداری
خانمهای حامله ای که کمر درد گرفتگی پا و گردن و شانههای خسته دارند، تمام دلایل را برای نیاز داشتن به ماساژ توسط یک متخصص آشنا به روشهای بیخطر و آرامش بخش دارند. برای مثال فردی که میخواهد ماساژ را انجام دهد، باید یک تخت مناسب یا بالش داشته باشد تا شما بتوانید روی شکم خود دراز بکشید. شکم شما نباید ماساژ داده شود چون ممکن است باعث انقباض شکمیشود.
سؤال چگونه میتوانم بین ویزیتهای پزشکی خود جواب سؤالهایم را پیدا کنم؟
پاسخ: کتابها، منابع اینترنتی و کلاسهای زیادی درباره حاملگی برای شما وجود دارند اما حاملگی شما منحصر به فرد است. اگر نتوانستید خودتان جواب رضایت بخشی برای سؤالتان پیدا کنید با مطب پزشک خود تماس بگیرید. اگر پزشکتان در دسترس نبود، میتوانید با یک پرستار یا ماما درباره سؤالتان صحبت کنید. آنها میتوانند اکثر سؤالهای شما را جواب داده و ذهنتان را آرام کنند یا اگر صلاح دیدند برای جواب قانع کنندهتر با پزشک تماس میگیرند.
بیماریهای مسری جنسی در دوران بارداری
حامله ، بودن شما را از بیماریهای مسری جنسی محافظت نمیکند. اگر در دوران حاملگی به یکی از این بیماریها مبتلا شدید یا اگر قبل از آن هم بیماری داشتید، میتوانید خود و نوزادتان را به خطر بیندازید. خیلی از این بیماریهای جنسی علایم کمی دارند، بنابراین مرکز کنترل بیماریها به همهی خانمهای حامله چه پیر چه جوان – توصیه میکند قبل از حاملگی آزمایش انجام دهند. اکثر این بیماریها قبل از آنکه به نوزادتان صدمه ای برسانند، میتوانند درمان شوند.
شایعترین این بیماریها عبارتند از:
عفونت تناسلی هرپس سیمپلکس در دوران بارداری
حداقل زنان آمریکایی هرپس اندام تناسلی دارند، هرپس یک بیماری مسری جنسی است که در اثر ویروس هرپس سیمپلکس ایجاد میشود. از آنجا که این ویروس در همه باعث ایجاد علایم خاصی نمیشود، اکثر مردم حتی نمیدانند که همسرشان را در خطر عفونت قرار میدهند. عفونت اولیه اغلب تنها علایم کلی مثل تب، تورم غدههای لمفاوی و خستگی ایجاد میکند. تنها درصد کوچکی از مردمی که هرپس دارند در ناحیه تناسلی خود علایمی مثل خارش و تاولهای دردناک دارند که تشخیص بیماری را آسانتر میکند.
اگر از بیماری خود خبر دارید در اولین ویزیت پزشکی خود قبل از حاملگی پزشک خود را مطلع سازید. اگر شما هرپس ندارید ولی همسرتان ناقل آن است نیز با پزشک خود صحبت کنید. بچههایی که مادرشان در دوران حاملگی دارای عفونتهای فعال هرپس بوده، خطر کمی در ابتلای بیماری دارند و ممکن است دچار عفونتهای چشمی شوند، یا زخم و کوفتگی در پوست یا زبانشان داشته باشند.
اگر این عفونتها فوراً با ضد قارچ درمان شوند جدی و خطرناک نیستند. با این حال هرپس میتواند باعث عفونتهای خطرناک در مغز یا ارگانهای درونی نوزاد شود، بنابراین در صورتی که در هنگام زایمان عفونت هرپس داشتید، پزشکتان زایمان به روش سزارین را توصیه میکند. اگر هرپس دارید و علایم آن بیشتر شده است، پزشکتان در اوایل هفتهی سی و ششم یک داروی ضد قارچ مثل «آسیکلوویل» را تجویز میکند تا از ظهور بیماری در زمان زایمان جلوگیری کند.
در طول دوران حاملگی بسیار مهم است که برای جلوگیری از ابتلا به هرپس از خود محافظت کنید، از همسرتان بخواهید که آزمایش بدهد و اگر جواب آن مثبت بود از کاندوم استفاده کنید و اگر علایم بیماری دارد از نزدیکی کردن خودداری کنید. اگر جواب آزمایش همسرتان مثبت باشد، ممکن است پزشک در سه ماهه سوم حاملگیتان توصیه کند که دیگر نزدیکی نداشته باشید.
داشتن بیماری کلامیدیا در دوران بارداری
تقریباً ده درصد از خانمهای حامله کلامیدیا دارند. اگر سنتان ۲۵ سال به پایین است و با افراد متعددی نزدیکی داشته اید خطر بیشتری شما را تهدید میکند. تنها نیمی از خانمهای ناقل این بیماری دچار علایم آن میشوند که معمولاً شامل احساس سوزش به هنگام ادرار کردن یا ترشحات واژن میباشد. متأسفانه این بیماری چه علایم خود را نشان دهد و چه ندهد عفونت ناشی از آن در صورت عدم درمان میتواند تأثیر مخربی داشته باشد. عفونت میتواند به مجاری بالای دستگاه تناسلی توسعه پیدا کند و باعث بیماری التهاب لگن، حاملگی خارج از رحم یا نازایی شود. نوزادتان هم ممکن است در هنگام زایمان دچار عفونت شود و سینه پهلو بگیرد یا عفونتهای چشمی داشته باشد.
مراکز کنترل بیماری توصیه میکنند که تمام خانمهای حامله آزمایش تست کلامیدیا را انجام دهند. این آزمایش میتواند از طریق ادرار یا نمونه برداری از ترشحات واژن انجام شود اگر جواب آزمایش مثبت باشد، پزشک یک آنتی بیوتیک بیخطر را تجویز میکند همچنین از همسرتان هم این آزمایش به عمل میآید تا پیشگیریهای لازم انجام شود.
داشتن بیماری HIV (ایدز) در دوران بارداری
تقریباً ۱۶۰/۰۰۰ زن در آمریکا HIV دارند. ویروسی که باعث ایدز (سندرم نقص ایمنی اکتسابی) میشود. این ویروس علایمی را به همراه دارد که در ابتدا بسیار جزئی هستند یا به راحتی با علایم سرماخوردگی یا آنفولانزا اشتباه میشوند. به همین خاطر خیلی از خانمها نمیدانند که ناقل این بیماری هستند. مرکز کنترل بیماریها به تمام خانمهای حامله توصیه میکند که در اولین معاینهی قبل از حاملگی آزمایش HIV انجام دهند.
چه شک داشته باشید و چه نه بهتر است به خاطر نوزادتان آزمایش را انجام دهید. مادران مبتلا به HIV میتوانند تحت درمان داروهای مختلف قرار گیرند تا از ورود عفونت به نوزادان جلوگیری شود. داروهای جدید باعث میشوند خطر نفوذ HIV به جنین تا کمتر از دو درصد کاهش پیدا کند. این خطر در خانمهایی که درمان نمیشوند، ۲۵ درصد است. خانمهایی که HIV پیشرفتهتری دارند بهتر است برای محافظت بیشتر نوزاد خود سزارین انجام دهند اگر در اوایل حاملگی آزمایش انجام نداده باشید پزشکتان در طول دوران حاملگی این آزمایش را خواهد خواست. میتوانید از تستهای فوری HIV نیز استفاده کنید. اگر جواب تستتان مثبت بود، شما میتوانید با استفاده از داروها و تحت درمان بودن از ابتلای نوزاد خود به HIV جلوگیری کنید.
بدون دیدگاه