هفته سی ام بارداری

در هفته سی ام بارداری، اندازه کودک شما به اندازه یک کلم است. کودک شما روی سرش مو می‌گیرد، اما موهای ظریف (lanugo) را که پوست او را پوشانده بود از دست می‌دهد. ممکن است انقباضات تمرینی (براکستون هیکس) را در حدود هفته سی ام بارداری یا در چند هفته آینده تجربه کنید.

اتفاقات درون نوزادتان در هفته سی ام بارداری

وزن نوزادتان نزدیک به ۱.۳۰۰ کیلوگرم است. رشد نوزادتان به قدری سریع است که اگر رشد او با این سرعت پیش برود در اولین سال تولدش نود کیلوگرم وزن خواهد داشت! برای تکمیل کردن آخرین مرحله‌ی رشد خود در طول سه ماهه سوم، حاملگی او مواد مغذی را از بدن شما جذب می‌کند: کلسیم برای استخوان‌بندی، پروتئین برای رشد ماهیچه‌ها و آهن برای تولید سلول‌های قرمز خون. در نتیجه ممکن است بیشتر احساس خستگی کنید یا از کم خونی رنج ببرید.

مثل اکثر نوزادان، نوزاد شما احتمالاً اکنون چشمان آبی دارد. زمانی که متولد شد بعد از اینکه در معرض نور طبیعی قرار گرفت، چشمانش به تدریج قهوه‌ای می‌شود. با از دست دادن موی نازک دور بدنش موهای سر نوزادتان شروع به رشد می‌کنند.

هفته سی ام بارداری

اکنون قد نوزادتان به حدی رسیده است که در زمان تولد خواهد داشت. وزن او به سرعت بیشتر می‌شود و لایه‌ی چربی زیر پوستش تشکیل می‌گردد. مغز او نیز به اندازه‌ی یک نوزاد تازه متولد شده شکل گرفته و پیشرفته است. با این حال مغز نوزادتان به سرعت رشد می‌کند و سلول‌های مغزش با یکدیگر برای قابلیت صحبت کردن، حفظ کردن و غیره ارتباط برقرار می‌کنند.

بدنتان در هفته سی ام بارداری

لرزش در دستانتان در دوران بارداری

درست وقتی احساس می‌کنید دیگر شلختگی سابق را ندارید، ممکن است احساس سستی و یا لرزش در دستانتان و سه انگشت اول خود داشته باشید. ممکن است وقتی دست خود را باز و بسته می‌کنید دردناک باشد و یا احساس کنید درد از دستانتان به مچ، گردن و شانه امتداد دارد. این‌ها همه علایم سندرم تونل کارپال هستند که در اثر افزایش تورم ایجاد می‌شود و معمولاً افرادی را درگیر می‌کند که شغلشان به حرکات دست مثل تایپ کردن نیاز دارد. سندرم عصب تونل کارپال در مچ نامگذاری شده است. یعنی منطقه‌ای گود افتاده که عصب‌ها و رباط‌ها را به دستتان منتقل می‌کند. وقتی بافت این قسمت متورم شد، باعث ایجاد فشار روی عصب‌ها می‌شود و سستی، درد، لرزش یا احساس سوزش ایجاد می‌کند.

سندرم تونل کارپال

سندرم تونل کارپال مخصوصاً شب‌ها شدیدتر می‌شود، وقتی که مایع به نهایت خود رسیده است. هنگام خواب دستان خود را روی بالش بگذارید تا مایع به نواحی دیگر بدن پخش شود. اگر شغلتان طوری است که با صفحه کلید کار می‌کنید، در محیط کار خود به دستانتان استراحت دهید. ساعت‌های بیشتری را استراحت کنید و در حالتی کار کنید که کمتر به مچ دستانتان فشار بیاید. برای مثال، صفحه کلید خود را پایین‌تر قرار دهید تا هنگام تایپ کردن مچتان به پایین خم شود. همچنین می‌توانید از مچ‌بندهای پلاستیکی (موجود در داروخانه‌ها) برای ثابت نگه داشتن مچ خود استفاده کنید. دستان خود را گاه‌گاهی تکان دهید تا حس لرزش آنها از بین برود.

سندرم

بیست و پنج درصد از خانم‌ها در دوران حاملگی دچار سندرم تونل کارپال می‌شوند. اگرچه این شرایط دردناک است ولی خبر خوب این است که به جز دو درصد موارد، در بقیه‌ی موردها بعد از به دنیا آمدن نوزاد این مسائل از بین می‌رود. (ممکن است به خاطر تغییرات هورمونی و مایعات بدن چند هفته طول بکشد.)

با این حال اگر احساس می‌کنید این شرایط شغلتان، خوابیدن و راحتی کلی شما را مختل می‌کند با پزشک خود در میان بگذارید.

بره کلامپسی در دوران حاملگی

هفت تا ده درصد از خانم‌هایی که برای بار اول حامله می‌شوند، در اواخر سه ماهه سوم حاملگی خود دچاره پره کلامپسی می‌شوند. علت پره کلامپسی نامعلوم است و تشخیص آن زمانی است که فشار خون شما زیاد می‌شود، همچنین در ادرار خود پروتئین دارید و یا در صورت، دست‌ها و پاها تورم دارید. خیلی از خانم‌ها حال عمومی خوبی دارند، ولی عده‌ای دیگر علایم پره کلامپسی شدید مثل سردرد، تاری دید و درد شکم دارند. خانم‌هایی که بیشتر در معرض خطر پره کلامپسی هستند، فشار خون بالای مزمن، بیماری کلیوی، دیابت، چاقی یا حاملگی چند قلویی دارند.

پره کلامپسی در بارداری

درمان پره کلامپسی

تنها درمان پره کلامپسی زایمان است. اگر بیماری شدیدی داشته باشید، پزشک ممکن است زایمان حتی زودتر از موعد را توصیه کند. اگر شدت بیماری زیاد نباشد، با آزمایش خون و ادرار تحت کنترل قرار می‌گیرید تا زمانی که وقت زایمان فرا برسد.

بررسی پره کلامپسی

اگرچه محققان سال‌ها تلاش کردند تا روش‌هایی مثل آسپرین بچه، رژیم‌های کم سدیم و ویتامین‌های جانبی را برای جلوگیری از پره کلامپسی اعمال کنند، ولی هیچکدام کارساز نبوده است. بررسی این بیماری بهترین روش است که دکترها پیشنهاد می‌دهند. بنابراین در اواخر حاملگی و در ویزیت‌های هفتگی پزشک احتمال آن را برای تشخیص زودتر بررسی می‌کند.

علت‌های دیگر سستی در دوران حاملگی

بعضی از خانم‌های حامله در دست‌هایشان احساس سوزن شدن دارند که علت آن سندرم تونل کارپ است. بعضی از خانم‌ها این احساس را حتی در پاهایشان نیز دارند. این حس معمولاً یک روش بدن است برای اینکه بگوید پاها و دست‌هایتان خون کافی دریافت نمی‌کنند یا به عصب شما فشار وارد می‌شود.

علت آن چیست

گاهی نوزادان درون رحم یک حالت مورد علاقه پیدا می‌کنند که برای آنها برخلاف شما بسیار جالب است، چون رحم روی رگ‌های خونی فشار می‌آورد آنها را باریک می‌کند و از جریان خون جلوگیری می‌کند. بعضی نوزادان ممکن است مستقیماً روی عصب شما بنشینند و به باسن و پشت پای شما درد وارد کنند.

تسکین درد

احساس سستی گاهی با تغییر حالت نشستن یا خوابیدن و یا نوشیدن مایعات که باعث کاهش تورم می‌شود، تسکین پیدا می‌کند. لرزاندن پاها و دست‌ها (در حالی که انگشتانتان به سمت پایین است) جریان خون را بیشتر می‌کند و همچنین ورزش‌های آیروبیکی شنا و پیاده‌روی جریان خون را در بدن بیشتر می‌کنند.

دست درد در بارداری

اگر وقتی احساس سستی می‌کنید، دست‌ها و پاهایتان سرد می‌شوند، گاهی گرما کارساز است. وقتی بدن سرد است، جریان خون در دست‌ها و پاها کاهش پیدا می‌کند تا ارگان‌های دیگر مثل قلب و ریه‌ها گرم نگه داشته شوند. پاها یا دستان خود را در آب گرم قرار دهید یا با کیسه آب گرم و یا دستمال گرم آنها را گرم کنید.

اگر احساس کرختی و سستی دارید با پزشک متخصص زنان و زایمان در میان بگذارید. در موارد نادری می‌تواند نشانه‌ی دیابت، تیروئید، کمبود ویتامین B و یا بیماری قلبی باشد.

دردهای شکم در دوران بارداری

هنوز زود است که دردهای شکم منجر به زایمان شوند. در اینجا به بعضی از علت‌ها و راه حل‌های درد شکم که در اواخر حاملگی اتفاق می‌افتد اشاره می‌کنیم:

رشد رحم

رحم شما همچنان با رشد نوزادتان بزرگ می‌شود و این باعث ایجاد درد در شما می‌شود. این درد در اثر کشیده شدن عضله‌های دور رحم می‌باشد. شما می‌توانید با تغییر آرام حالت و تنفس‌های عمیق هنگام حرکت تا حدودی آن را تسکین دهید. همچنین می‌توانید دست خود را روی یک میز یا صندلی قرار دهید، در حالی که زانوی خود را خم می‌کنید پای دیگر را چند سانتی متر از زمین بلند کنید تا ده بشمارید و پای خود را زمین بگذارید. این حرکت را در هر طرف ده بار انجام دهید.

جدا شدن ماهیچه‌ی شکمی

در حالی که رحم شما حجیم‌تر می‌شود، ماهیچه‌های زیر و وسط شکم برای افزایش اندازه‌ی آن از هم جدا می‌شوند و این باعث ایجاد درد می‌شود. معمولاً ماهیچه‌ها بعد از متولد شدن نوزاد به حالت عادی باز می‌گردند.

دردهای شکمی در بارداری

یبوست

چون هورمون‌های حاملگی سرعت هضم غذا را پایین می‌آورند و رحم بزرگ شما فشار را روی روده‌ی بزرگ بیشتر می‌کند، مواد زاید با سرعت خیلی کمتری از بدن خارج می‌شوند. این باعث می‌شود دچار خستگی و یبوست شوید و درد شکم داشته باشید. مایعات زیادی بنوشید و مواد غذایی زبر (مثل سبوس یا دانه‌ی انار) بخورید تا مدفوعتان را شل کنند.

رفتارهای نوزادتان

اگر اکنون نوزادتان در حالت زایمان است، یعنی سرش در انتهای رحم قرار داد، ممکن است در مکان‌هایی از پایین مثانه و شکمتان احساس درد کنید، در این مواقع حالت خود را عوض کنید و یا برای انحراف نوزادتان برایش آهنگ بخوانید.

زایمان اشتباهی

گاهی ممکن است احساس کنید که طنابی را زیر شکمتان و دور کمرتان فشار می‌دهند و درد زیادی داشته باشید. این‌ها دردهای براکستون هیکس هستند. اگر این دردها را اکثر اوقات داشته باشید، ممکن است فکر کنید وقت زایمان رسیده در حالی که اینطور نیست. دردهای زایمان حقیقی از دردهای زایمان اشتباهی به سختی تشخیص داده می‌شوند. دردهای اشتباهی اکثراً در اطراف شکمتان اتفاق می‌افتند و بیشتر شبیه به فشار هستند تا درد و معمولاً اگر پاهایتان را بلند کنید و یا آب زیادی بنوشید شدت آنها کمتر می‌شود. اگر احساس تنگی بیشتر شد با پزشک خود تماس بگیرید. بررسی دهانه رحم سریعترین روش برای پزشک است تا زایمان حقیقی را از اشتباهی تشخیص دهد.

افزایش ترشحات واژن در هفته سی ام بارداری

کاملاً طبیعی است که در دوران حاملگی مخصوصاً در ماه‌های آخر حاملگی، ترشحات واژن افزایش یابد. معمولاً این ترشحات شیری رنگ و بدون بو هستند. در سه ماهه سوم حاملگی ترشحات ممکن است آنقدر زیاد شوند که بیشتر احساس نیاز به تعویض لباس زیر بکنید. از خوشبوکننده‌های واژن و صابون‌های بودار خودداری کنید، چون اینها ممکن است تعادل باکتریهای واژن را به هم بزنند و باعث ایجاد عفونت شوند.

افزایش ترشحات واژن در بارداری

اگر احساس کردید که ترشح واژنتان به نظر متفاوت می‌رسد و بوی بدی می‌دهد با پزشک خود تماس بگیرید تا ترشح شما را کشت کند و آن را برای بررسی آزمایش کند. برای مثال، ترشحات شما نباید رقیق و صاف باشند، چون ممکن است نشانه‌ی چکه کردن مایع آمنیوتیک باشد. حاملگی زمان خوبی برای درمان و تشخیص سرخود نیست. هر چقدر هم که از قبل تجربه داشته باید با پزشک خود مشورت کنید.

در اینجا به لیستی از رایج‌ترین عفونت‌هایی که خانم‌های حامله تجربه می‌کنند اشاره می‌کنیم. می‌توانید از خیلی از آنها با تمیز و خشک نگه داشتن لباس زیر خود پیشگیری کنید.

کاندیدیا در دوران حاملگی

می‌توان به راحتی توسط ترشحات غلیظ و پنیری شکل، قرمزی، دردناک بودن و یا سوزش در ناحیه واژن این بیماری را تشخیص داد. پزشک داروهایی مثل شیاف یا کرم‌هایی که حاوی ایمیدازول هستند را توصیه می‌کند. این نوع عفونت خطری برای نوزادتان ندارد مگر اینکه در هنگام زایمان نوزاد در معرض عفونت قرار بگیرد که این نیز به راحتی با پماد و کرم درمان می‌شود.

وجود باکتری در بارداری

تریکومونیازیس در دوران بارداری

عفونتی است که توسط انگل‌ها ایجاد می‌شود و باعث سوزش یا خارش شدید در ناحیه‌ی واژن می‌شود و علایمی مشابه عفونت دارد. تفاوت اصلی این است که ترشحات واژن در این نوع عفونت شیری، زرد یا سبزرنگ است و بوی بدی دارد. در این نوع عفونت خطری نوزادتان را تهدید نمی‌کند، ولی ممکن است باعث شود احساس بدی پیدا کنید. پزشک برای درمان قرص‌های مترونیدازول تجویز می‌کند.

باکتری در دوران بارداری

باکتری واژن در دوران حاملگی

این بیماری وقتی ایجاد می‌شود که باکتری‌های مضر زیاد باکتری‌های خوب را در واژن از بین ببرند. این عفونت حدوداً بیست درصد خانم‌های حامله را درگیر می‌کند. ترشحات در این نوع عفونت کرمی و زیاد است کمی اذیت دارد و دردناک است. پزشک از آنتی بیوتیک‌های خوراکی برای درمان آن استفاده می‌کند چون اگر درمان نشود، باعث زایمان زودرس می‌شود.

الفبای مراقبت از نوزاد

در این مرحله شاید باور اینکه وقت زایمانتان فرا خواهد رسید، سخت باشد. بنابراین باید به دنبال کسی باشید که بعد از رفتن شما به سر کار از نوزادتان مراقبت کند. این مسئولیت سنگینی است و هم از لحاظ منطقی و هم از لحاظ احساسی کار دشواری است. باید کسی را پیدا کنید که از نظر ارزش‌ها و برنامه با شما یکی باشد. برای این کار باید مهدکودک‌ها و پرستارهای بچه را بررسی کنید تا نسبت به موقعیت خود مناسب‌ترین را پیدا کنید.

درباره‌ی خودتان در هفته سی ام بارداری

نگهداری از شغلتان در دوران حاملگی

آیا می‌خواهید بدانید چه مدت می‌توانید بدون لطمه زدن به شغلتان مرخصی بگیرید؟ بر اساس قوانین سازمان مرخصی پزشکی و خانوادگی می‌توانید تا دوازده هفته مرخصی بدون حقوق برای موارد پزشکی و خانوادگی خاص داشته باشید. اگر می‌خواهید برای گرفتن مرخصی برنامه‌ریزی کنید، نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • حداقل سی روز قبل درخواست مرخصی خود را به صورت کتبی به کارفرمای خود تحویل دهید.
  • کارفرمای شما می‌تواند قبل از رفتن شما کسی را جایگزین شما بکند تا کارهای شما را در مدتی که نیستید انجام دهد.
  • می‌توانید مرخصی خود را تقسیم کنید. برای مثال ممکن است یک ماه مرخصی بگیرید، چند هفته به سر کار بازگردید و سپس دوباره مرخصی بگیرید. فقط به یاد داشته باشید که از مرخصی‌های خود باید در طول یک سال استفاده کنید.
  • اگر بیش از دوازده هفته مرخصی می‌خواهید، کارفرما موظف نیست دوباره شغلتان را به شما بازگرداند. با این حال بعضی از کارفرماها ممکن است مرخصی بیشتری بدون لطمه به شغلتان به شما بدهند. می‌توانید با کارفرمای خود به توافق برسید.
  • اگر مکانی که در آنجا کار می‌کنید دولتی نمی‌باشد، درباره‌ی قوانین گرفتن مرخصی با کارفرمای خود صحبت کنید.

اختیارات مرخصی زایمان

اصطلاح مرخصی زایمان برای خانم‌هایی است که تازه زایمان کرده‌اند و می‌خواهند در شغل خود فاصله‌ای ایجاد کنند، ولی حقیقت این است که اکثر شرکت‌ها، حقوقی برای مرخصی زایمان شما پرداخت نمی‌کنند. خیلی از خانم‌ها حتی نمی‌توانند از این مرخصی استفاده کنند، چون ممکن است به اندازه کافی کار نکرده باشند و یا شرکتشان کمتر از پنجاه نفر کارکن دارد.

کار کردن در بارداری

حتی اگر شرکت شما امکان مرخصی زایمان را بدهد، ممکن است در شرایطی نباشید که از آن به صورت بدون حقوق استفاده کنید.

رژیم غذایی و ورزش در هفته سی ام بارداری

خوردن زیاد غذا در حاملگی

گرسنگی یکی از دلایلی است که انسان‌ها غذا می‌خورند. استرس، افسردگی، تنهایی، خلاء روحی، ترس و حتی خوشحالی نیز شما را به سمت یخچال می‌کشند. با این حال ممکن است مخصوصاً در سه ماهه سوم حاملگی به علت مسائل احساسی و روحی که شدیدتر می‌شوند، بیشتر غذا بخورید. حاملگی شما اگر بیش از حد کافی افزایش وزن نداشته باشید سالم‌تر خواهد بود.

زیاد غذا خوردن در بارداری

گشنگی ناشی از احساسات باعث می‌شود شما در چرخه‌ای بیفتید که زیاد غذا بخورید. وقتی استرس دارید زیاد غذا می‌خورید و افزایش وزن پیدا می‌کنید، سپس به خاطر افزایش وزنتان افسرده می‌شوید و حتی بیش از قبل غذا می‌خورید و این چرخه ادامه می‌یابد.

چگونه می‌توانید این چرخه را متوقف سازید؟

رژیم غذایی کارساز نیست. تنها راه حل این است که علت زیاد خوردن خود را بررسی کنید و وقتی علت را فهمیدید، می‌توانید برای حل مشکلات روحی خود تلاش کنید.

لیستی از غذاهایی که می‌خورید تهیه کنید و صادق باشید. یک هفته این کار را انجام دهید. بعد از یک هفته به لیست خود مراجعه کرده و آن را بررسی کنید. شاید زمانی زیاد غذا می‌خورید که همسرتان دیر به خانه باز می‌گردد و یا روز کاری سختی دارید.

غذا خوردن در بارداری

وقتی علت را بررسی کردید به دنبال کاری برای جایگزین کردن باشید. برای مثال اگر وقتی تنها هستید زیاد می‌خورید، می‌توانید به جای تنها ماندن به پیاده‌روی بروید با دوستان خود تماس بگیرید، پازل حل کنید و یا کارهای دیگری انجام دهید که ذهنتان را از خوردن منحرف کنند.

اگر مدت‌هاست عادت خوردن دارید، نمی‌توانید یک شبه آن را ترک کنید، ولی می‌توانید از اکنون تمرین کنید تا به جای غذا خوردن کارهای دیگری را برای آرامش خود انجام دهید.

ورزش و ضربان قلب در حاملگی

حتی زمانی که استراحت می‌کنید، قلب شما به سختی کار می‌کند تا خون را در بدن شما به جریان بیندازد. در دوران حاملگی افزایش وزن شما و نیاز نوزادتان به اکسیژن باعث می‌شود، قلبتان حتی بیشتر و سخت‌تر کار کند. مشکلی نیست، قلبتان از عهده‌ی این کار بر می‌آید، البته تا جایی که سالم است و شما دچار بیماری قلبی نیستید. اگر ضربان قلبتان افزایش پیدا کرده است، نیازی نیست کمتر ورزش کنید. کاملاً طبیعی است، اگر ورزش کنید، ضربان قلبتان زیاد می‌شود.

ورزش قوی یعنی حرکات مختلف برای افراد مختلف.

ورزش قوی برای خانمی که تحرک زیادی ندارد ممکن است نرمش برای یک دونده باشد. مهم این است که خودتان را بیش از اندازه خسته نکنید. بیش از حد به معنای زمانی است که اذیت شوید. طبیعی است که وقتی سرعت ورزشتان زیاد می‌شود به نفس نفس بیفتید، ولی نباید خود را به فشار بیندازید و نتوانید صحبت کنید. به بدن خود گوش دهید. هر نوع حرکتی برای شما مناسب است، حتی اگر نسبت به زمان قبل حاملگی یا اوایل حاملگیتان ملایم‌تر و مختصرتر باشد.

سؤال‌های معمول در هفته سی ام بارداری

من از زایمان می‌ترسم، ولی بیشتر از آن از مرگ نوزادم بعد از تولد وحشت دارم. شنیده‌ام که بعضی از نوزادان بدون هیچ دلیلی در خواب می‌میرند. این اتفاق در چند درصد نوزادان می‌افتد؟ چگونه می‌توان از بروز آن جلوگیری کرد؟

شرایطی که توضیح دادید SIDS (سندرم مرگ ناگهانی نوزاد) نام دارد و علت اصلی مرگ در نوزادان یک تا دو ماهه است و همچنین یکی از ناراحت کننده‌ترین شرایط است، چون پزشک‌ها علت مرگ این نوزادان را نمی‌دانند و فقط می‌دانند که به خاطر دلایلی نوزادان نمی‌توانند نفس بکشند که معمولاً وقتی خواب هستند اتفاق می‌افتد. برای کاهش خطر SIDS کارهای زیر را انجام دهید:

  • نوزادتان را وقتی می‌خوابد به پشت قرار دهید. تحقیقات نشان می‌دهند در نوزادانی که روی صورت خود می‌خوابند خطر ناتوانی در تنفس بیشتر می‌شود. همچنین محققان معتقدند که نوزادانی دچار این سندرم می‌شوند که ناحیه‌ای در مغزشان کاملاً تشکیل نشده است. این ناحیه از مغز احتمالاً مسئول تنفس نوزاد است.
  • هرگز همراه با نوزادتان روی تخت خود نخوابید، چون ممکن است بین بالش قرار بگیرد و یا شما به اشتباه روی او غلت بخورید.
  • تخت او را کاملاً امن و سالم نگه دارید. مثلاً درون آن بالش، اسباب بازی و وسایل اضافی دیگر قرار ندهید. در تختخواب لباس زیاد به نوزاد نپوشانید و یا او را در اتاق خیلی گرم نگذارید.
  • نوزاد خود را در معرض دود سیگار قرار ندهید. محققان می‌گویند تنباکو روی ناحیه‌ی شکل نگرفته‌ی مغز تأثیر می‌گذارد و نوزاد نمی‌تواند با مشکل تنفس مبارزه کرده و بیدار شود. بر اساس این تئوری سندرم SIDS در نوزادانی که مادران سیگاری دارند بیش از نوزادان دیگر است.

من ایده‌ی تخت خانوادگی را دوست دارم ولی همسرم نظری متفاوت با من دارد. او می‌گوید نوزادمان باید از همان اول در اتاق خود بخوابد وگرنه مستقل نخواهد شد و ما خلوتی برای خود نخواهیم داشت. حق با چه کسی است؟

این یک تصمیم شخصی است، ولی محققان با خواباندن نوزاد در تخت والدین مخالف هستند، چون این کار خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد را افزایش می‌دهد. اکثر تحقیقات نشان می‌دهند که خوابیدن نوزاد با والدینش به خودی خود خطر قابل توجهی ندارد، ولی عوامل دیگر مثل سیگار کشیدن در اتاق و یا قرار دادن نوزاد در مکان خطرناک مثل کنار دیوار، روی بالش و یا لبه‌ی تخت برای نوزاد خطرناک است. اگر در تخت خوابتان با نوزاد خود می‌خوابید به یاد داشته باشید که تخت شما به اندازه‌ی تخت نوزاد مکان امنی برای او نیست. مراقب باشید که نوزادتان حتماً به پشت بخوابد، از پتو و لحاف‌های سبک و نخی استفاده کنید و سر نوزادتان را روی بالش نگذارید.

اعتماد به نفس بیشتر

بعضی تحقیقات ثابت کرده‌اند که نوزادانی که با والدین خود می‌خوابند کمتر گریه می‌کنند و بعد از تولد زمان کمتری برای شکل‌گیری نهایی سیستم عصبیشان لازم است تا نوزادانی که تنها می‌خوابند. در هر صورت ماه‌های اول زمان یاد دادن استقلال به نوزادان نیست، بلکه باید نیازهای او را تأمین کرد. شما نمی‌توانید یک نوزاد را لوس کنید. برعکس براساس بعضی تحقیقات نوزادانی که با والدین خود می‌خوابند اعتماد به نفس و استقلال بیشتری دارند. واقعیت این است که اکثر والدین به علت بلند شدن‌های مکرر شبانه ترجیح می‌دهند نوزادشان را در اتاق خود نگهداری کنند.

بهترین راه حل این است که چند ماه اول در کنار تختخواب خود، تختی امن برای نوزادتان فراهم کنید. با این روش نوزادتان نزدیک شما است و دیگر نیازی نیست نگران او باشید. وقتی نصف شب بیدار شدید، دیگر نیازی نیست مسافت طولانی را طی کنید تا به نوزادتان غذا دهید و یا او را آرام کنید.

اگر نگرانی همسرتان این است که دیگر نمی‌تواند در اتاق خوابش تلویزیون تماشا کند، جای نگرانی نیست در حقیقت بعضی از نوزادان با کمی سر و صدا بهتر می‌خوابند و محیط کاملاً ساکت، باعث می‌شود بیدار شوند.

همسرتان و آماده سازی او برای زایمان

قرار است زایمان کنید ولی همسرتان نیز ترسیده است. از ناتوانی او هنگام زایمان دیدن شما در حالت درد، افتادن اتفاق بد برای نوزادتان در طول زایمان و یا گرفتن تصمیمات نادرست پزشکی است. درباره‌ی ترس‌ها و عقاید او در مورد زایمان صحبت کنید تا بتواند برای زایمان آماده شود.

به او بگویید که چگونه می‌تواند کمک کند. قبل از زایمان به او کمک‌هایی را که می‌تواند در طول زایمان انجام دهد توضیح دهید. اگر می‌خواهید زایمان طبیعی کنید به او بگویید که چگونه می‌تواند در اتاق زایمان از شما حمایت کرده و در نفس کشیدن به شما کمک کند. از او بخواهید اگر مورد اورژانسی پیش آمد از طرف شما تصمیم گیری کند. البته همیشه شرایطی وجود دارد که سزارین ضروری است ولی همسرتان می‌تواند با پزشکتان در مورد شرایط و کارهایی که باید انجام داد صحبت کند.

او را آماده کنید

فیلم‌هایی که نشان می‌دهند زنان حامله در حال زایمان به همسرشان فریاد می‌زنند که از تو متنفرم بر پایه‌ی حقیقت هستند. درد زایمان در خانم‌ها باعث ایجاد خشم یا ترس می‌شود. به همسرتان بگویید که ممکن است در طول زایمان از شدت درد حرفی بدون کنترل از دهانتان بپرد.

برای او سرگرمی‌هایی را پیشنهاد دهید

زایمان ممکن است طولانی باشد و خیلی از زمان آن برای شما و همسرتان کسل کننده شود. مخصوصاً اگر داروی بیهوشی به شما تجویز شده باشد و شما در طول زایمان زیاد تحرک نداشته باشید. به او بگویید که در فاصله‌های شروع دردهای زایمان دوست دارید چه کار بکند؟ کتاب مورد علاقه‌تان را بخواند؟ در شبکه‌های اجتماعی بگردد یا کار دیگری بکند؟

در مورد هدیه‌ی به دنیا آمدن نوزاد به او کمک کنید

آیا دوست دارید برایتان گل یا هدیه‌ی دیگری بیاورد؟ به همسرتان بگویید وگرنه افسرده و نا امید می‌شوید. به او بگویید که چه چیزی شما را بیشتر خوشحال می‌کند.

کیف و وسایل مورد نیازش را با خود به بیمارستان بیاورد. شما تنها کسی نیستید که ساعت‌ها در بیمارستان می‌ماند. همسرتان نیز ممکن است بخواهد چیزهایی را همراه خود داشته باشد. آب، کتاب یا مجله، مسواک، خوشبوکننده و شانه، شماره تلفن دوستان و فامیل‌ها، غذا، تیغ، پول نقد، دمپایی، لباس، موسیقی، عکس‌های حالت‌های زایمان، دفترچه یادداشت و خودکار.

چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟

به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیازات ۰ / ۵. تعداد رای دهنده‌ها: ۰

تا الان کسی امتیاز نداده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می‌دهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *