با تمام شدن ماه دوم حاملگی و در هفته هشتم بارداری، نوزاد شما اندازهای کمتر از ۲/۵ سانتی متر دارد. در این مرحله سیستم عصبی مرکزی و ارگانهای اصلی تقریباً کامل شده اند. قلب او چهار حفره دارد و سرعت تپش قلب او خوب و قوی و ۱۶۰ بار در دقیقه است در حالی که قلب شما بعد از یک کار سنگین به این سرعت میزند!
اتفاقات درون نوزادتان در هفته هشتم بارداری
اکنون سر نوزادتان بیشتر صاف است اما تقریباً هم اندازهی بدنش است. با اینکه پوست او شکل گرفته ولی هنوز شفاف است. اگرچه دستگاه تناسلی او قابل مشاهده است، ولی هنوز غیر ممکن است بتوان جنسیت نوزاد را با دستگاه سونوگرافی تشخیص داد. ساختار چشم نوزاد کاملاً شکل گرفته، همچنین لالهی گوش کوچک او مچ دست آرنج و مفصلهای زانوی او قابل مشاهده اند. بالاخره در این مرحله نوزاد شما شبیه به یک نوزاد است. یک موجود مینیاتوری در اصطلاح پزشکی او از یک نطفه به جنین تبدیل شده و به زودی شروع به حرکت خواهد کرد.
اولین سونوگرافی نوزادتان
شما بی صبرانه منتظر وقت پزشکتان خواهید بود. اکثر خانمها میگویند که سونوگرافی یکی از آزمایشهایی است که قبل از تولد نوزادشان از آن لذت میبرند. سونوگرافی یک آزمایش بدون درد است که با امواج صوتی کار میکند و هر زنی در دوران حاملگی و حداقل یک بار این کار را انجام میدهد. اولین سونوگرافی شما معمولاً بین هفتههای هجدهم و بیستم انجام میشود، ولی ممکن است قبل از هفتهی دوازدهم هم یک سونوگرافی انجام دهید تا زمان حاملگی را تثبیت کنید. ممکن است زودتر و بیشتر از حد معمول این تست را انجام دهید، مثلاً در مواقعی که حاملگی پر خطری دارید، سابقهی زایمان نوزادانی با ناهنجاری داشتهاید، در صورتی که یک تست و آزمایش نتیجهای غیر طبیعی داشته باشد، به علاوه اگر بیماری مزمنی مثل دیابت یا سابقهی کیست تخمدان یا فیبروز داشته باشید، باید تعداد زیادی سونوگرافی انجام دهید.
سونوگرافی معمولاً در مطب پزشک یا بیمارستان انجام میشود. پزشک از شما میخواهد به پشت دراز بکشید تا یک ژل گرم را به شکمتان بمالد. ژل اجازه میدهد که پروپ (وسیلهی دستی که شبیه به میکروفن است) راحت تر روی شکم لیز بخورد و انتقال امواج صوتی را به شکم شما بیشتر میکند. امواج صوتی در سطوح مختلف بدن نوزادتان به حالت لرزش منتشر میشود. انعکاس صدا به سیگنالهای الکتریکی تبدیل میشوند و بر روی مانیتور به صورت تصویر نشان داده میشوند.
سونوگرافیهای شکمی هیچ خطری برای شما و نوزادتان ندارد. در حقیقیت بررسی رشد نوزادان در طول حاملگی مزایای زیادی دارد. اگر در اوایل حاملگی به سونوگرافی نیاز داشته باشید، باید از پروپ واژنی استفاده کنید. (پروپی که در واژن قرار میگیرد.) این روش باعث میشود پزشک جنین را از طریق سرویکس دهانهی رحم مشاهده کند. این روش در دوران حاملگی برای بررسی مکان جفت یا اندازه گیری طول دهانهی رحم نیز انجام میشود. پروپ واژنی ممکن است باعث احساس فشار شود ولی بر روی حاملگی تأثیر بدی نمیگذارد.
سونوگرافی در سه ماهه اول میتواند ضربان قلب نوزاد، بند ناف و اندازهی جفت را نشان دهد. همچنین میتوانید بفهمید که نوزادتان چند قلو است. سونوگرافی در سه ماهه دوم (تقریباً هفتهی هجدهم) میتواند جزئیات سر،صورت، قلب، ستون فقرات، حفرهی شکمی، دستها و پاها را نشان دهد.
پزشک میتواند با بررسی فیزیکی جنین، ناهنجاریهای احتمالی را هم تشخیص دهد. سونوگرافی نمیتواند همهی ناهنجاریهای تولد را تشخیص دهد و همچنین یک سونوگرافی عادی نمیتواند سلامت نوزاد را تضمین کند. با این حال روشی مناسب و شگفت انگیز است که میتواند نشان دهد که آیا شما و نوزادتان مسیر درست حاملگی را پیش میروید یا نه.
بدن شما در هفته هشتم دوران بارداری
تنظیم ویزیتهای منظم پزشکی
چه برای معاینات خود نزد ماما یا یک پزشک متخصص بروید، هدف از مراقبتهای قبل از زایمان کنترل روند حاملگی و حل مشکلاتی است که ممکن است جدی و خطرناک شوند پزشک شما ویزیتهای منظمی را به شما توصیه میکند تا درباره حاملگیتان به شما توضیح دهد سلامتی تان را کنترل کند آزمایشات لازم را انجام دهد و شما را به کلاسهای مورد نیازتان دربارهی تولد نوزاد و غیره معرفی کند. تحقیقات میگویند ویزیتهای قبل از زایمان حتی در صورتی که حال عمومی تان خوب باشد، قدمی ضروری و مهم در داشتن یک نوزاد سالم است. بنابراین به موقع به پزشکتان مراجعه کنید.
میزان و دفعات مراجعهی شما به میزان خطر حاملگی شما بستگی دارد که آن نیز به تشخیص پزشک است در صورتی که حاملگیتان کاملاً طبیعی باشد، پزشک احتمالاً برنامهای مطابق برنامهی زیر توصیه میکند:
- در طول هفتههای ۲۸ – ۴ هر ماه یک ویزیت
- در طول هفتههای ۳۶ – ۲۸ هر دو تا سه هفته یک ویزیت
- در طول هفتههای ۳۶ تا زمان تولد هر هفته یک ویزیت
درمانهای سرماخوردگی، آنفولانزا و آلرژی در دوران بارداری
خانمهای حاملهای که دچار سرماخوردگی، آنفولانزا یا آلرژی میشوند، نباید بدون مشورت با پزشک خود دارو مصرف کنند. با این حال خیلی از خانمها این اشتباه را میکنند و از داروها و قرصهایی که در کابینت دارویی خانه شان موجود است استفاده میکنند. این کار خطرناک است، چون تعداد کمی از این داروها در دوران حاملگی بی خطر هستند.
اگر بیمار هستید، از درمانهای خانگی مثل سوپ مرغ و مایعات استفاده کرده و استراحت کنید. اگر بهتر نشدید با پزشک خود دربارهی دارویی که میخواهید استفاده کنید، مشورت کنید. به خاطر بسپارید که هر دارویی که مصرف میکنید، نوزادتان نیز مصرف میکند.
در اینجا به تعدادی از درمانهای خانگی که برای هر کدام از بیماریهای نام برده ممکن است داشته باشید اشاره میکنیم و همچنین تعدادی از داروهایی که استفاده از آنها در اوایل حاملگی بلامانع است را معرفی میکنیم.
سرماخوردگی در دوران بارداری
در دوران حاملگی بیشتر در معرض سرماخورگی هستید. مطمئن ترین راه برای درمان آن استراحت و نوشیدن زیاد مایعات است. مایعات داغ مثل سوپ مرغ یا چای بدون کافئین میتواند جلوی گرفتگی بینی و گلو را بگیرد. کمپرس سرد نیز میتواند از سردرد و درد مفاصل بکاهد.
اگر از گرفتگی بینی اذیت میشوید، از محلول بینی سالین استفاده کنید که در تمام دوران حاملگی بی خطر است. میتوانید محلول را از داروخانه خریداری کرده و قاشق چای خوری نمک را درون ۲۴۸ گرم آب حل کرده و استفاده کنید. در هر سوراخ بینی خود چند قطره از محلول را بریزید و ده دقیقه صبر کرده و بینی خود را بشویید. همچنین میتوانید از دستگاههای بخور هم استفاده کنید.
تنها داروی مطمئن برای رفع دردی که همراه با سرماخوردگی است، استامینوفن میباشد (محتوای اصلی آن Tylenol است) و در دوران حاملگی مصرفش بلامانع است. برای گرفتگیهای شدید که به محلول سالین پاسخ نمیدهند، پزشکتان ممکن است اسپریهای بینی را توصیه کند.
برای سرفه با پزشک متخصص زنان و زایمان دربارهی استفاده از مهارکنندههایی به نام «دکسترومتورفان» مشورت کنید از مهارکنندههایی که ید دارند دوری کنید.
ید باعث مشکلات تیروئیدی خطرناک در نوزاد میشود از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی و حاوی آسپرین، مثل ایبوپروفن ضد درد اصلی در موترین و آدویل دوری کنید. تحقیقات انجام شده هشدار میدهند که مصرف این داروها در سه ماههی اول حاملگی خطر ناهنجاریهای مادرزادی را افزایش میدهد.
آنفولانزا در دوران بارداری
آنفولانزا در دوران حاملگی جدی تر است چون گاهی به ذات الریه تبدیل میشود. واکسنهای پیشگیری از آنفولانزا در تمام مراحل حاملگی برای شما و نوزادتان بدون خطر است. بنابراین اگر حاملگیتان در فصل شیوع آنفولانزا است. همین حالا از آن پیشگیری کنید.
اگر مبتلا به آنفولانزا شدید، از توصیههایی که در این مطلب اشاره کردیم، استفاده کنید تا بدون نیاز به دارو حالتان خوب شود. ولی در صورتی که تب بالا (۳۹ درجه یا بالاتر) داشتید باید دارو مصرف کنید، چون خطر سقط جنین افزایش مییابد. در صورتی که تب بالایی دارید با پزشک تماس بگیرید و دو عدد قرص استامینوفن مصرف کنید. دوش آب ولرم هم میتواند مثل نوشیدن مایعات خنک در پایین آمدن تب شما کمک کند.
آلرژی و حساسیت در دوران بارداری
در صورتی که از گرفتگیهای شدید ناشی از حساسیت اذیت میشوید، در اتاق خود از مرطوب کنندههای هوا یا بخور صورت استفاده کنید. همچنین میتوانید با پزشک خود دربارهی مصرف آنتی هیستامین مشورت کنید (مثل کلرفنیر آمین) که سابقهی طولانی بین خانمهای حامله دارد و عوارض جانبی ندارد. پزشکان همچنین ممکن است استروئیدهای استنشاقی تجویز کنند. مخصوصاً در مواردی که حساسیستهای شدید فصلی در خانمهای حامله دیده میشود.
وقتی که باید با پزشک خود تماس بگیرید
در چندین مورد باید فوراً با پزشکتان تماس بگیرید:
- اگر مبتلا به آنفولانزا شدید، ممکن است پزشکتان بخواهد از طریق داروهای ضد ویروسی درمان را شروع کند.
- اگر بعد از مصرف استامینوفن تب شما بالای ۳۹ درجه بود.
- اگر مشکل تنفسی داشتید.
- اگر احساس درد شدید یا خونریزی داشتید.
در دوران بارداری باید مواظب چه خطراتی در محیط کارم باشم؟
برای محافظت از نوزادتان بهتر است تمام شرایط و مواردی که در محیط کارتان وجود دارند و ممکن است رشد نوزادتان را به مخاطره بیندازند بررسی کنید.
همیشه از لوازم محافظتی، دستکش، ماسک چشم و ماسک تنفسی استفاده کنید. دستهای خود را مرتب بشویید. سعی کنید در محیط کارتان تهویه وجود داشته باشد و حتی در صورت نیاز به یک بخش امن تر منتقل شوید.
خطراتی که در محیط کار باید مواظبشان باشید، شامل موارد زیر هستند
ضرر مواد شیمیایی در دوران بارداری
بررسی کنید که چقدر در معرض مواد شیمیایی هستید. برای مثال اگر در یک کارخانه دارویی کار میکنید که ممکن است داروهای شیمی درمانی، گازهای بیهوشی و مواد شیمیایی برای استریل کردن لوازم (پزشکی)، در آنها تولید میشوند بدانید که این داروها با سقط جنین رابطه دارند و داروهای شیمی درمانی خطر ناهنجاریهای تولد را بیشتر میکنند.
- آیا در مطب دندانپزشکی پزشکی یا دامپزشکی کار میکنید و در معرض اکسید نیتروژن که میزان ناهنجاریهای تولد را زیاد میکند قرار دارید؟
- آیا مجبورید در معرض حلالها، رنگها، محصولات تمیزکننده، گازها، مواد آفت کش مواد شیمیایی مثل جیوه، مونوکسید کربن بنزین یا متانول باشید؟
مواد شیمیایی دیگری که باید از آنها دوری کنید شامل حلالهای طبیعی، لاک پاک کن، رقیق کنندهی رنگ و انواع الکلها هستند. چون بعضی از تحقیقات ثابت کرده اند که خانمهای حاملهای که در سه ماهه اول حاملگی خود در معرض این حلالها هستند، بیشتر در معرض خطر داشتن بچههایی با ناهنجاریهای تولد هستند.
اگر در یک کارخانه کار میکنید، تکنسین آزمایشگاه یا طراح گرافیک هستید، بیشتر در معرض این مواد میباشید. کارگران ماشین آلات سنگین نیز در معرض میزان بالایی از مواد حاوی گلیکول هستند که خطر سقط جنین را زیاد میکند.
از کارفرمای خود بخواهید که برای موادی که با آنها کار میکنید برگهی اطمینان داشته باشد.
ضرر امواج رادیویی یونیزه در دوران بارداری
محققان آزمایشگاهی از ابزاری استفاده میکنند که امواج رادیویی یونیزه از خود منتشر میکنند و در معرض خطر سقط جنین هستند. همچنین نوزادشان بیشتر احتمال درگیری با ناهنجاریهای مادرزادی را دارد. محققان دانشگاه آمریکا و متخصصان زنان و زایمان به خانمهای حامله توصیه میکنند از این امواج دوری کنند
ضرر سرب در دوران بارداری
سرب رابطه مستقیم با افزایش خطر سقط جنین و فشار خون بالای حاملگی دارد. همچنین باعث میشود نوزاد شما بیشتر در معرض خطر ناهنجاریها و مشکلات عصبی باشد. اگر در کارخانهای کار میکنید که از سرب استفاده میشود، نزدیکی خود را با مواد کمتر کنید.
دربارهی خودتان در هفته هشتم بارداری
شغل مناسب و بدون خطر در دوران بارداری
اگر در خارج از خانه شاغل هستید، در اوایل حاملگی راجع به شغلتان و شرایطی که ممکن است روی سلامتی شما و نوزادتان تأثیر بگذارد، با پزشکتان مشورت کنید و بپرسید که تا کی میتوانید کار کنید. البته این در کل به سلامتی، سن، شغلتان و روند حاملگی و سابقهی مشکلاتی که در حاملگیهای قبلی داشتهاید بستگی دارد.
روزانه بیشتر از هشت ساعت کار نکنید و شغلتان را به پنج روز در هفته محدود کنید و از وقتهای ناهار و استراحت استفاده کنید.
نشستن به مدت طولانی اگر در محیط کارتان باید مدت طولانی پشت میز بنشینید، بهتر است هرچند ساعت بلند شوید دستشویی بروید و حرکات کششی انجام دهید تا از کمردرد و گرفتگی عضلات پیشگیری کنید. از صندلیهایی استفاده کنید که انعطاف پذیر هستند و بهتر است در قسمت کمرتان بالش نرمی بگذارید و پاهایتان را دراز کنید. این کار باعث میشود پاهایتان ورم نکند و کمردرد نگیرید.
سر پا ایستادن به مدت طولانی در دوران بارداری
اگر شغلتان طوری است که مجبورید تمام روز را سر پا بایستید در هر ساعت پانزده دقیقه بنشینید. به جای اینکه یک جا بایستید یک پایتان را بلند کنید و روی چیزی بگذارید این کار باعث میشود به کمرتان فشار کمتری وارد شود. شلوارهای کشی بپوشید و از کفشهایی استفاده کنید که پاشنهی کوتاهی دارند.
استرسهای شغلی در دوران بارداری
اگر کارتان به گونهای است که مخصوصاً از لحاظ فیزیکی پر مخاطره یا پر استرس است، با پزشکتان درباره خطرات احتمالی صحبت کنید.
برای مثال آیا میتوانید وسایل سنگین بلند کنید، سر پا بایستید یا راه بروید؟
در طول سه ماههی اول حاملگی، پزشکتان احتمالاً توصیه خواهد کرد تا از ساعتها و وظایف کاری خود بکاهید و اگر در داشتن تعادل در هفتههای آخر اذیت میشوید، بهتر است در هفتهی آخر دیگر کار نکنید. به علاوه اگر در معرض خطرهای احتمالی مثل مواد سمی یا اشعه X هستید، پزشک به شما توصیه خواهد کرد که به خاطر سلامتی خود و نوزادتان سمت شغلی خود را عوض کنید.
همانطور که استرس برای سلامتی نوزادتان مضر است برای شما هم خطرناک است. بنابراین برنامه ریزی شغلی برای استراحت بیشتر در طول روز مهم است. مشکلات شخصی را هم از خودتان دور کنید، چون میتوانند به شغلتان استرس اضافه کنند.
دغدغههای سلامتی
اگر یک بیماری مزمن مثل بیماری کلیه یا دیابت یا مشکلی ناشی از حاملگی دارید مثل کمردرد یا فشار خون بالا، باید ساعت بیشتری به کارتان فاصله دهید یا کلاً سر کار نروید. همچنین اگر چند قلو یا سابقهی مشکلی در حاملگیهای قبلی داشتهاید، بهتر است زودتر از موعد قبل از زایمان سر کار نروید و در خانه استراحت کنید.
خوابهای عجیب و ترسناک در دوران بارداری
خوابهای دوران حاملگی اغلب مانند فیلمهای عجیب هستند. آنها احتمالاً واقعی ترین خوابهایی هستند که تاکنون دیدهاید تصورات عجیب در خوابها، صحبت کردن با گربهها، تصادف و … کاملاً در دوران حاملگی طبیعی هستند.
ترکیب هورمونها باعث میشود خوابهای عجیب ببینید و بعد از بیدار شدن خوابهایتان را به وضوح به یاد داشته باشید.
در سه ماههی اول حاملگی، خوابهایی مثل تولد نوزادی به شکل حیوان یا موجودات ریز کاملاً طبیعی است. شاید به خاطر این است که مواظب یک چیز کوچک و شکستنی هستید.
خیلی از خوابهای دوران حاملگی با تصویرهای وحشتناک همراه است. ممکن است ببینید که بچهای به دنیا آوردهاید که دست و پا ندارد این تصورات ناشی از افزایش معمول نگرانی در مورد سلامتی فرزندتان و اینکه مادر خوبی خواهید بود یا نه میباشد.
رژیم غذایی و ورزش در هفته هشتم دوران بارداری
نیاز شما به آهن دو برابر میشود
آهن یک مادهی ضروری برای ساخته شدن سلولهای قرمز خون است و وقتی حامله هستید، بدن شما به دو برابر میزان طبیعی آن نیاز دارد. بدون آهن کافی شما فقدان آهن، یعنی کم خونی پیدا میکنید. نوزادان مادرانی که کم خونی شدیدی دارند در هنگام تولد وزن کمی دارند و زودتر از موقع به دنیا میآیند (زایمان زودرس). همچنین کم خونی باعث احساس خستگی و کم تحرک بودن در شما میشود.
در محتویات ویتامینهای قبل از زایمان آهن وجود دارد ولی ممکن است برای بعضی از خانمها کافی نباشد. اگر میزان آهن شما کم باشد، پزشک مکملهای آهن نیز در کنار ویتامینهایتان تجویز خواهد کرد. به یاد داشته باشید که اگر پزشک آهن اضافی به شما تجویز کرد، ممکن است دچار یبوست شوید که نوشیدن مایعات کافی و خوردن غذاهای فیبردار میتوانند به شما کمک کنند.
برای اینکه در رژیم غذایی خود آهن کافی مصرف کنید، از غذاهایی که آهن بالایی دارند، استفاده کنید. از جمله این غذاها میتوان به ماهی، اسفناج، میوهی خشک، گوشت قرمز کم چرب، غلات، بیسکوئیتهای آهن دار اشاره کرد. ویتامین C باعث میشود که میزان جذب آهن بدنتان بیشتر شود، بنابراین از مواد غذایی که ویتامین C دارند مثل آب پرتقال یا توت فرنگی استفاده کنید.
آیا واقعاً شما به جای دو نفر غذا میخورید؟
بهتر نبود اگر حاملگی به شما این اجازه را میداد که دو برابر میزان عادی غذا بخورید؟ یک ضرب المثل قدیمی میگوید زن حامله به جای دو نفر غذا میخورد. با این حال اگر محاسبهی ریاضیاتی انجام دهید، میفهمید که شما فقط کمی بیشتر از یک نفر غذا میخورید. بنابراین بستهی آبنبات را کنار بگذارید شما روزانه تنها به سیصد گرم کالری نیاز دارید اگر به جای دو نفر غذا بخورید، وزنتان بسیار افزایش مییابد.
بیشترین کالری مورد نیاز خود را روی مواد غذایی طبیعی و مورد نیازتان متمرکز کنید. در اینجا به تعدادی از انتخابهای ممکن برای سیصد گرم کالری سالم اشاره میکنیم:
- یک فنجان ماست میوهای بدون چربی و یک سیب متوسط
- یک سیب زمینی پخته شده با پوست همراه با مقداری پنیر کم چرب و ۲ فنجان بروکلی یا گل کلم
- یک تکه نان گندم با دو قاشق غذاخوری کره ی بادام زمینی
- یک ساندویچ بوقلمون دو تکه نان گندم ۵۶ گرم گوشت کم چرب بوقلمون
- گوجه فرنگی و کاهو پخته شده
- یک فنجان کوچک بیف پخته شده با پانزده گرم پنیر چدار
- یک فنجان برشتوک سبوس دار کشمشی با فنجان شیر بدون چربی و یک موز کوچک.
توکسینهای محیطی در خانه
اگر در محیط کار بیشتر از خانه در معرض مواد سمی هستید، ولی هنوز هم موادی هستند که روزمره در خانه استفاده میکنید و اکنون باید از آنها دوری کنید این مواد عبارتند از:
خطر حشره کشهای شیمیایی برای خانمهای باردار
اگر همسایهی شما در خانه اش – مثلاً برای کشتن حشرات – سمپاشی میکند برای مدتی از آنجا دور بمانید تا زمانی که گازها از بین بروند چون حشره کشها رابطه مستقیمی با ناهنجاریهای تولد دارند. همچنین در خانه هم از حشره کشها استفاده نکنید. اگر مجبورید از آنها استفاده کنید، تمام کابینتها و درهای کمدها و یخچال را ببندید تا به غذاها تأثیر نگذارند و تا زمانی که گاز این مواد شیمیایی از بین نرفته اند از خانه دور شوید. بعد از اینکه هوای سالم و تازه جای گازهای شیمیایی را گرفت، دیگر خطری برای شما و نوزادتان وجود ندارد.
خطر رنگ و مواد از بین برندهی رنگ برای خانمهای باردار
اکثر رنگهایی که امروزه ساخته میشوند لاتکس و دیگر مواد مضر مثل جیوه و سرب ندارند، بنابراین احتمالاً رنگ کردن خانه مشکلی ندارد، ولی باز هم مواظب خطرهای احتمالی باشید. تعادل روی نردبان ممکن است خطرناک باشد. رنگ کردن دیوارها میتواند به کمر شما فشار وارد کند. اگر مجبور به نقاشی هستید، پنجرهها را باز کنید.
از رنگهای روغنی دوری کنید، چون حاوی مواد حلال هستند. از هرگونه مواد از بین برنده و رقیق کنندهی رنگ دوری کنید، چون دارای میزان زیادی مواد سمی هستند. مواد تمیزکنندهی خانگی، از مایعات خشک شویی و مواد تمیزکنندهی گاز دوری کنید چون آنها حاوی توکسین هستند. هنوز رابطهای بین دیگر مواد تمیزکنندهی خانگی و مشکلات حاملگی شناسایی نشده است، بنابراین میتوانید دست شویی و حمام خود را تمیز کنید. با این حال اگر محلول تمیزکنندهای که از آن استفاده میکنید بوی تندی دارد از تنفس مستقیم آن دوری کنید و موقع استفاده از دستکش استفاده کنید.
خطر سرب برای خانمهای باردار
استفاده از مواد سربدار میتواند خطر احتمال به فشار خون بالای حاملگی یا سقط جنین را افزایش دهد. همچنین میتواند باعث ناهنجاریهای تولد و مشکلات دستگاه عصبی در جنین شود یکی از منابع شایع سرب آب شیر است.
اگر شک دارید که آبتان دارای سرب است، میتوانید از آب معدنیهای تصفیه شده برای آشامیدن استفاده کنید یا آبتان را بجوشانید بهتر است از آب سرد برای آشپزی و آشامیدن استفاده کنید، چون آب گرم سرب بیشتری به همراه دارد یکی دیگر از منابعی که میتوانند سرب داشته باشند، ظروف سفالی و چینی هستند که از سرب ساخته شده اند. اگر ظروف یا کوزهی سفالی دست ساز دارید در آن غذا میل نکنید. برای اینکه از سرب درون رنگ هم دور بمانید، از نقاشی منزل خودداری کنید.
خطر توکسوپلاسموسیس (Toxoplasmosis) در دوران بارداری
اگر ظرف ادرار گربهی خود را عوض میکنید، در باغچه یا باغ کار میکنید یا گوشت نپخته میخورید، در معرض خطر عفونت توکسوپلاسموسیس قرار دارید، مگر اینکه نسبت به آن مصون باشید. این عفونت در اثر انگلی به نام «Toxoplasma gondii» ایجاد میشود. اگرچه ممکن است خطر زیادی برای شما نداشته باشد ولی شما میتوانید این عفونت را همراه با عواقب خطرناک و جدی که شامل بیماریهای شدید یا مرگ است، منتقل کنید. با پزشک خود دربارهی احتمالات خطر این بیماری در خود و همچنین در مورد آزمایش مشورت کنید. تشخیص جواب آزمایش سخت است بنابراین ممکن است پزشک شما را نزد یک متخصص معرفی کند. اگر عفونت ثابت شد میتوانید با کمک داروهای ضد انگل تحت درمان قرار بگیرید و احتمال خطر ابتلای نوزادتان به عفونت را کمتر کنید.
- از فرد دیگری بخواهید تا ظرف ادرار او را عوض کند.
- در صورت تعویض ظرف ادرار گربهی خود از دستکش استفاده کنید و بلافاصله دستهایتان را بشویید.
- به هنگام باغبانی از دستکش استفاده کنید و بعد از آن دستهایتان را بشویید.
سؤالهای معمول در هفته هشتم بارداری
در اولین ویزیت پزشکی خود قبل از زایمان چه سؤالهایی باید از پزشکم بپرسم؟
هیچ اشکالی ندارد، حتی اگر احساس میکنید سؤالتان مضحک و احمقانه است، آن را بپرسید مطمئن باشید قبل از شما هم دیگران این سؤال را پرسیده اند به علاوه، وظیفهی پزشکتان آرام کردن شماست. اگر او به سؤال شما با آرامش صبر و جزئیات کافی پاسخ نمیدهد پس پزشک خود را عوض کنید. سؤالهای خود را یادداشت کنید تا وقتی که نزد پزشکتان میروید فراموش نکنید، شاید سؤالات زیادی یادداشت کردهاید اینها را هم به لیست خود اضافه
کنید
- چه مقدار اضافه وزن میتوانم داشته باشم؟
- آیا باید مراقب بعضی از خطرها مثل بلند کردن اجسام استرس یا مواد شیمیایی در محیط کار و اطرافم باشم؟
- من نگران هستم آیا به نوزادم ضرری رساندم وقتی…………… جای خالی را با کاری که کردید پر کنید.
- چه آزمایشات جنسی مسری را توصیه میکنید؟ آیا باید آزمایش دیگری هم بدهم؟
- آیا باید نگران اینها باشم که………؟ جای خالی را پر کنید.
- چه ورزشهایی برای من مناسب است؟
- با توجه به سن و سابقهی پزشکی که دارم چه آزمایشاتی را توصیه میکنید؟
- بین ویزیتها چگونه میتوانم به شما دسترسی داشته باشم؟
- از کجا میتوانم کلاسهای قبل تولد نوزادان برای مادران را پیدا کرده و در آنها شرکت کنم؟
- آیا میتوانم برای ویزیتهای پزشکی با همسر یا دوستم بیایم؟
- من قبلاً سزارین شدهام، آیا میتوانم این بار زایمان طبیعی داشته باشم؟
آیا ماکروفرها مضر هستند؟
تمام شایعاتی که راجع به خطرات ماکروفرها وجود دارد، به خاطر ترس از در معرض اشعهی آن قرار گرفتن است. با این حال، تحقیقات جدید نشان میدهند که اشعهای که از ماکروفر منتشر میشود بسیار ناچیز است و استفاده از آن صدمهای به شما و نوزادتان نمیرساند. اگر راحت هستید میتوانید از آن دور شوید ولی نیاز جدی به این کار نیست.
بدون دیدگاه