دوران بارداری و آمادگی برای آن

مهم نیست که شما و همسرتان چقدر خودتان را برای دنیای پدر و مادر بودن و دوران بارداری حاضر کرده‌اید، واقعیت این است که حامله شدن ممکن است در شما احساس شادی، ترس، خوشبختی، ناراحتی، گیجی یا غم به خاطر از دست دادن آزادی و افزایش مسئولیت ایجاد کند. اگر احساساتتان در ماه‌های اول حاملگی زیاد تغییر کرد، تعجب نکنید. افزایش هورمون‌ها همانطور که باعث خستگی و عصبی بودن می‌شوند، می‌توانند شما را نیز تحت تاثیر قرار دهند.

این امر بسیار طبیعی است که درباره‌ی زایمان، شغلتان، سلامتی فرزندتان، مادر شدن، مشکلات مالی و دیگر چیزها نگران باشید. شما از دیدگاه تازه و متفاوتی به همه چیز نگاه خواهید کرد. هر دوی شما ممکن است نگرانی‌هایی داشته باشید و آمادگی پدر یا مادر شدن را نداشته باشید. استقبال، درک و حل این افکار و مشکلات و احساسات بخشی ضروری از پدر و مادر بودن می‌باشد.

نگرانی در حد معمول کاملاً طبیعی است، ولی اگر احساس می‌کنید که زیاده از حد نگران هستید، ترس‌های خود را با همسرتان، یکی از اعضای خانواده یا یک دوست قابل اعتماد در میان بگذارید. اگر نگرانی‌هایتان ادامه پیدا کرد، با یک مشاور مشورت کنید. پزشکتان می‌تواند شما را به یک مشاور خوب که در این زمینه‌ها تخصص دارد معرفی کند.

در میان گذاشتن با همسرتان

آیا باید همسرتان را در یک شام عاشقانه غافلگیر کنید؟ یا باید تست حاملگی را در خانه با او انجام دهید؟ فرقی نمی‌کند، فقط باید بهترین راه را برای دادن این خبر مهم انتخاب کنید. در بعضی از زوج‌ها، ابتدا خانم‌ها بررسی می‌کنند که حامله هستند یا نه و سپس با همسرشان در میان می‌گذارند. اگر حاملگی تان بدون برنامه ریزی باشد، نحوه‌ی گفتن آن بستگی به این دارد که آیا همسرتان خوشحال می‌شود یا ناراحت.

شرایط شما هر کدام که باشد باید در نظر بگیرید که ممکن است همسرتان واکنشی متفاوت از آنچه که انتظار دارید نشان دهد. مردها مثل زن‌ها حاملگی را تجربه نمی‌کنند و شاید از آنچه که شما توقع دارید بی تفاوت تر باشند. به همسرتان فرصت دهید تا خبر حامله بودن شما را به بهترین نحوی که مناسب او است هضم کند.

روابط جنسی در دوران بارداری

اگرچه به نظر می‌رسد حاملگی در زندگی شما آشوبی ایجاد می‌کند، ولی چیزی که در حال حاضر نباید تغییر کند، روابط جنسی شما است. تا زمانی که پزشک به شما نگفته که از روابط جنسی پرهیز کنید، داشتن روابط جنسی به نوزاد شما صدمه ای نمی‌زند. بعضی از زوج‌ها حتی می‌گویند روابط جنسی در طول حاملگی لذت بیشتری دارد، چون دیگر نیازی به جلوگیری کردن توسط قرص، کاندوم و … نیست.

روابط جنسی در دوران بارداری

ممکن است نیاز جنسی شما بیشتر یا کمتر شود. هر دوی این‌ها معمول است. میل جنسی همسرتان هم ممکن است در طول حاملگی شما تغییر کند. درباره‌ی نیاز جنسی با یکدیگر رو راست باشید.

اگر دلیلی دارید که همسرتان در معرض بیماری مسری جنسی قرار دارد، از روابط جنسی با او پرهیز کرده یا از راه‌های مطمئن استفاده کنید. اگر فکر می‌کنید که احتمالاً بیماری جنسی مسری دارید، به پزشک خود مراجعه کرده و در درمان کوتاهی نکنید.

کار و خستگی در دوران بارداری

خیلی از زنان سالم و باردار، در طول حاملگی خود، بدون کوچک ترین تاثیر منفی بر روی نوزادشان کار می‌کنند. تنها چیزی که در طول چهار هفته اول حاملگی می‌تواند بر روی کارتان تاثیر بگذارد، خستگی می‌کنید، شب زودتر بخوابید و بیشتر استراحت کنید یا اگر در محیط کارتان کاناپه یا صندلی راحتی وجود دارد عصرها روی آنها چرت کوتاهی بزنید.

سعی کنید برای بیدار ماندن روی عادات مضر مورد علاقه تان تکیه نکنید. اگرچه تحقیقات نشان داده اند که میزان متعادل کافئین در طول حاملگی بی خطر است، ولی مصرف بیش از حد آن می‌تواند مضر باشد. مصرف روزانه‌ی کافئین خود را به ۳۰۰ میلی گرم کاهش دهید و به خاطر داشته باشید که ۸ قاشق فهوه به طور متوسط ۶۴.۲۸۸ میلی گرم کافئین دارد و تعداد دانه‌های قهوه مشخص کننده‌ی کافئین آن می‌باشد.

کار کردن در دوران بارداری

بعضی از کافی شاپ‌ها و رستوران‌ها قهوه‌های غلیظی درست می‌کنند که کافئین آنها بیشتر از حدی است که انتظار دارید. همچنین به خاطر داشته باشید چای، نوشابه، شکلات و شیر کاکائو هم کافئین دارند.

خطرات محیط کار برای دوران بارداری

یک زن حامله باید به محیط کار خود با دید جدیدی نگاه کند. محیطی که شاید به نظر برای حاملگی شما مناسب باشد، ولی ممکن است برای جنین مضر باشد. به اطراف خود نگاه کنید، آیا کارتان مستلزم این است که نزدیک مواد حلال، رنگ‌ها، غلیظ کننده‌ی رنگ‌ها، محصولات پاک کننده دود و گاز، مواد شیمیایی مثل سرب و جیوه، مونوکسیدکربن، بنزین و یا متانول باشید؟

آیا در معرض اشعه‌ی رادیواکتیو هستید؟ آیا در مطب دندانپزشکی یا دامپزشکی کار می‌کنید و در معرض نیترواکسید که در ناهنجاری‌های تولد نقش دارد، هستید؟ اگر اینگونه است باید دست نگه دارید و از نوزادتان محافظت کنید.

دو شرایط شغلی دیگر هم وجود دارند که بر حاملگی تاثیر می‌گذارند:

  • بلند کردن اجسام
  • سرپا ایستادن

اگر لازم است که در محیط کارتان اجسام سنگین بلند کنید یا در طول روز زیاد سرپا بایستید، با پزشکتان درباره‌ی آن صحبت کنید.

چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟

به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیازات ۰ / ۵. تعداد رای دهنده‌ها: ۰

تا الان کسی امتیاز نداده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می‌دهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *