کودک شما در هفته سی و هشتم بارداری آماده تولد است. اندامها و رفلکسهای کودک شما در حال حاضر به طور کامل رشد کردهاند. کودک شما در این هفتهها آماده به دنیا آمدن است. در هفتههای آخر، جنین همچنان به ذخیرهسازی ذخایر چربی برای حفظ سلامتی بیشتر خود در هنگام به دنیا آمدن، ادامه میدهد.
اتفاقات درون نوزادتان در هفته سی و هشتم بارداری
اکنون که وزن نوزادتان بیش از ۲۷۰۰ کیلوگرم و قدش بیش از پنجاه سانتیمتر است، همه چیز سخت میشود. جفت نیز تقریباً بزرگ است. احتمالاً بین ۲۰-۱۵ سانتیمتر طول و ۲/۵ سانتیمتر ضخامت دارد. جفت وزن اضافی به شما میدهد و کفشهایتان برای شما تنگ میشود.
نوزادتان نیز به اندازهای بزرگ است که دیگر نمیتواند آرنج و زانوهایش را به راحتی خم کند. با این حال همچنان حرکت میکند و شما میتوانید حرکات او را احساس کنید. ضربان قلب او در دقیقه بین ۱۲۰ تا ۱۶۰ بار میتپد. همچنین اکنون میتوانید سکسکههای او را نیز احساس کنید. سکسکه به علت بلعیدن مایع آمنیوتیک است، وقتی که نوزادتان میخواهد نفس کشیدن را تمرین کند، همسرتان میتواند از حرکت کردن لباستان، سکسکه نوزاد را مشاهده کند. ریههای او تقریباً شکل گرفتهاند.
طول بند ناف نوزادتان ۹۷-۳۰ سانتیمتر است، ولی به نظر ۵۲ سانتیمتر میرسد. بند ناف سفید و مثل سیم تلفن پیچ در پیچ است و جفت را به نوزاد شما متصل میکند.
بدنتان در هفته سی و هشتم بارداری
سر دردها رفع نمیشوند
خانمهای حامله به همان دلیل که هر فردی سردرد میگیرد، سردرد دارند: خستگی، استرس، مشکلات سینوس و سابقهی میگرن. خیلی از خانمهای حامله به علت تغییر میزان هورمونها سردردشان شدیدتر میشود. با این حال خیلی از خانمها در سه ماههی سوم متوجه بهبود یافتن سردردهایشان میشوند.
اگر در این مرحله همچنان سردرد دارید، صبور باشید و آن را درمان کنید. میتوانید در یک کاغذ زمان شروع، مدت و شدت سردردهایتان را ثبت کنید. بررسی علت سردردهایتان کمک میکند تا از ایجاد شدن آنها خودداری کنید.
برای مثال، ممکن است دلیل خاصی برای استرس و تشنج اعصاب داشته باشید. ممکن است هنوز مرخصی نگرفتهاید، بنابراین ساعتهای کاری در شما استرس ایجاد میکنند. شاید نگران تربیت نوزادتان هستید.
کاهش سردرد
برای کاهش سردردهایتان میتوانید از چیزهایی که در شما استرس ایجاد میکنند دوری کنید. با چیزی که شما را نگران میکند مبارزه کنید، کمک بگیرید و استراحت کافی کنید. همچنین میتوانید پیادهروی کرده و از هوای تازه استفاده کنید. اگر سردردتان نبضدار بود، روی پیشانی یا گردن خود یخ بگذارید تا خون سرتان کمتر شود. همچنین میتوانید با گذاشتن کیسهی آب گرم روی پاهایتان این کار را انجام دهید.
اگر علت سردردهایتان مشکلات سینوسی و آلرژی است، میتوانید اتاق خواب خود را خنک نگه دارید و در خانه از یک تصفیه هوا استفاده کنید. درمانهایی برای آلرژیهای فصلی وجود دارند که استفاده از آنها در دوران حاملگی بلامانع است با پزشک زنان و زایمان مشورت کنید.
همچنین استفاده از مسکنهایی که استامینوفن دارند در سه ماهه سوم حاملگی بلامانع است. اگر میگرن دارید چراغها را خاموش کنید، از کیسهی آب یخ استفاده کنید و سعی کنید که بخوابید.
مهمتر از همه، در صورتی که سردردهای شدید و طولانی مدت داشتید که به راحتی رفع نمیشد حتماً با پزشکتان تماس بگیرید. سردردهای شدید و طولانی مدت میتوانند علامت پره کلامپسی باشند که نیاز به مداخلهی فوری دارند.
مشکلات بینایی در هفته سی و هشتم بارداری
هورمونهای حاملگی که به بدن شما کمک میکنند تا در رشد نوزادتان همکاری کند میتوانند در طول سه ماهه سوم حاملگی روی بینایی تأثیر بگذارند. این هورمونها باعث میشوند بافتهای شما مایع بیشتری انباشته کنند. ممکن است نسبت به حالت عادی دوربینی و یا نزدیک بینیتان بیشتر شود و با عینک خود مشکل پیدا کنید.
همچنین افزایش استروژن باعث میشود چشمهایتان خشکتر شود، چون بدنتان اشک کمتری تولید میکند و این ممکن است باعث ایجاد درد و قرمزی در چشمانتان شود. «سندرم چشم خشک» ممکن است باعث تاری دید آسیب قرنیه و یا حساسیت به نور شود.
در این هفتههای آخر بهتر است از انجام کارهای جدی خودداری کنید. ممکن است نتوانید از لنزهای چشمی استفاده کنید، پس بهتر است عینک بزنید. میتوانید مشکلات خشکی چشم خود را نیز با قطرههای اشکی موجود در داروخانهها حل کنید. با زدن عینک آفتابی در مقابل نور شدید از چشمانتان محافظت کنید. احتمالاً شمارهی عینکتان عوض شود، ولی میتوانید عینک نزنید، این کار را انجام دهید. دید شما بعد از زایمان به حالت عادی باز میگردد. به همین دلیل بهتر است برای جراحی لیزر نیز تا بعد از زایمانتان صبر کنید تا دیدتان ثابت شود، یعنی حداقل تا شش ماه بعد از زایمان.
با این حال اگر با مشکلاتی نظیر تغییر ناگهانی دید، تاری دید، دوبینی یا دیدن لک مواجه هستید، فوراً به پزشک خود مراجعه کنید. تغییرات ناگهانی دید میتوانند علامت پره کلامپسی باشند، مخصوصاً اگر با سردرد همراه باشند.
دربارهی خودتان در هفته سی و هشتم بارداری
غریزهی آشیانه سازی در شما در اواخر بارداری
ممکن است از آن دسته آدمها باشید که همیشه همه چیز را درون کمد پرت میکنند و کمی شلخته هستند. اگر شما مثل اکثر خانمها هستید، ممکن است در اواخر حاملگی انرژی ناگهانی به شما دست بدهد و شروع به تمیز کاری کنید.
فراهم کردن مکانی سالم، گرم و راحت برای نوزادتان یک چیز غریزی است که توسط هورمونها ایجاد میشود، همانطور که روز به روز به نوزادتان بیشتر وابسته میشوید.
از این هفتهها یا روزهای آخر که نوزادتان هنوز به دنیا نیامده است استفادهی بهینه را ببرید. اشیا و لباسهای نوزادتان را آماده و مرتب کنید. روزنامههای به درد نخور را که جا اشغال کردهاند دور بریزید. اما کارهای ساده انجام دهید و از تغییر دکوراسیون و بالا رفتن از نردبان خودداری کنید. به یاد داشته باشید که نباید خودتان را خسته کنید. شما برای به دنیا آوردن نوزادتان نیاز به انرژی دارید.
نیاز به تنهایی
اکنون میتوانید در تقویم زمان زایمان خود را مشاهده کنید و احتمالاً به بیرون رفتن از خانه ترغیبی ندارید این حالت طبیعی است چرا با اینکه احتمال پاره شدن کیسهی آبتان و یا شروع زایمانتان هست به مرکز خرید بروید؟ ممکن است بیشتر تمایل داشته باشید در خانه بمانید و استراحت کنید.
- مشکلی نیست اگر بخواهید در خانه بمانید با این حال با دوستان خود باشید تا احساس تنهایی و استرس و افسردگی نکنید. میتوانید دوستان خود را به صرف عصرانه دعوت کنید و یا با دوستان خانوادگی خود برنامهی شام بگذارید. خندیدن و سپری کردن خوب زمان میتواند به شما کمک کند که در هفتههای آخر شاد باشید و به یاد داشته باشید که هر چه شما کمتر احساس آشفتگی و بیشتر احساس شادی کنید نوزادتان هم همانطور خواهد بود.
رژیم غذایی و ورزش در هفته سی و هشتم بارداری
وعدههای غذایی در طول زایمان
وقتی زایمانتان در خانه شروع شد انرژی خود را با غذاهای سبک مثل، میوه، نان تست، غلات یا سوپ تأمین کنید. وقتی به بیمارستان رسیدید دیگر اجازه خوردن غذا را ندارید. خود شما نیز ممکن است میل به خوردن چیزی نداشته باشید، چرا که زایمان احساس حالت تهوع در شما ایجاد میکند. حتی ممکن است استفراغ کنید. در خانه به نوشیدن مایعات ادامه دهید.
ورزشهای اواخر حاملگی
اگر در طول حاملگی مرتب ورزش کردهاید به شما تبریک میگوییم! در طول این هفتههای آخر نیز تا جایی که پزشک اجازه میدهد به ورزش ادامه دهید. اگر حاملگی سالمی دارید نیازی به قطع فعالیت ورزشی نیست. بدن خود را پر آب نگه دارید به بدن خود گوش دهید و اگر احساس خستگی میکنید کمی استراحت کنید. چند ورزش کوتاه بهتر از یک ورزش طولانی است. مثل همیشه در صورت بروز مشکل ورزش را متوقف کنید.
سؤالهای معمول در هفته سی و هشتم بارداری
آیا باید برای نوزادم آهنگ بگذارم؟
بعضی از محققان رشد کودک معتقد هستند که گذاشتن موسیقی کلاسیک برای نوزادتان قبل از به دنیا آمدنش او را تحریک کرده، حافظهاش را تقویت میکند، خلاقیت او را در زندگی بیشتر کرده و توانایی او برای دیدن شنیدن و حرف زدن را بیشتر میکند. محققان پخش کردن موسیقی برای نوزاد را بعد از چهارمین ماه حاملگی توصیه میکنند، زیرا باعث تحریک رشد و شکلگیری مسیرهای عصبی مغز میشود.
بدون دیدگاه