هفته دهم بارداری

نوزاد شما در هفته دهم بارداری هنوز آنقدر کوچک است که فضای کافی را برای حرکت و شنا در مایع آمنیوتیک محافظتی و گرم شما دارد. اکنون او نزدیک به سه سانتیمتر طول دارد. اگر می‌توانستید او را ببینید می‌فهمیدید که اکنون بدنش بیشتر تناسب دارد و سرش در مقایسه با بدنش زیاد بزرگتر نیست. قوزک پا و مچ‌های او تشکیل شده‌اند و انگشت‌هایش کاملاً قابل مشاهده‌اند.

اتفاقات درون نوزادتان در هفته دهم بارداری

سونوگرافی این هفته احتمالاً نشان خواهد داد که کیسه‌ی زرد رنگ جدا شده است، همچنین بند نافی که از جفت به نوزاد متصل است کاملاً قابل مشاهده خواهد بود. روده‌های نوزادتان هنوز قسمتی از بند ناف هستند، ولی در حال حرکت به طرف شکم او هستند و به زودی توسط پوست پوشیده خواهند شد.

دیگر قسمت‌های او نیز مانند اعضای بدنش عملکرد خود را شروع می‌کنند.

غده تیروئید او اکنون مشغول به کار است. پانکراسش آنزیم‌های گوارش را می‌سازد و کیسه صفرا هم صفرا ترشح می‌کند. این عملکردها برای غذا خوردن و هضم کردن بعد از تولد ضروری و مهم هستند.

بافت ریه‌ی نوزادتان در حال تشکیل شدن است و استخوان‌های او حتی در انگشتانش هم شکل گرفته‌اند. سلول‌هایی که در استخوان‌های تو خالی او هستند به زودی گلبول‌های خون را که تا به حال ساختشان به عهده‌ی کبد و طحال بود خواهند ساخت. صورتش بیشتر شبیه به انسان شده و حتی ممکن است اولین جوانه‌های دندان‌های شیری او شکل گرفته باشند و به زودی قادر خواهد بود که دهانش را باز کند و زبانش را حرکت دهد. البته زبان نوزادتان هنوز آنقدر بلند نیست که بتواند زبان درازی کند. 

بدنتان در هفته دهم بارداری

چه وقت شبیه به حامله‌ها خواهم شد؟

زمانی حاملگیتان نشان داده خواهد شد که منتظر افزایش وزن خود هستید. اینکه چه وقت از نظر ظاهر حاملگیتان مشخص خواهد شد، بستگی به اندازه‌ی هیکل شما دارد و اینکه قبلاً حامله بوده‌اید یا نه. به طور متوسط حاملگی خانم‌ها در هفته‌های بیستم و بالاتر مشخص تر می‌شود. در خانم‌های لاغر و ظریف تر زودتر و در خانم‌های چاق و درشت دیرتر هم ممکن است نمایان شود. همچنین اگر قبلاً حامله شده‌اید، ممکن است شکمتان زودتر هم جلو بیاید.

اتفاقات درون بدنتان در هفته دهم بارداری

با اینکه ظاهرتان چیزی را نشان نمی‌دهد ولی نوزادتان مدام در حال تغییر است. شاید متوجه شوید که شلوارتان کمی برایتان تنگ شده است. ممکن است اضافه وزن زیادی نداشته باشید، ولی ارگان‌های شکمتان به خاطر باز کردن جا برای رشد نوزاد منقبض شده باشند.

وقتی که هیچ کدام از لباس‌هایتان اندازه نمی‌شود

مواظب باشید شما وارد دوره‌ای از حاملگی می‌شوید که برای لباس‌های خودتان بزرگ هستید و هنوز به مرحله‌ی پوشیدن لباس‌های حاملگی وارد نشده‌اید. در طول چند هفته‌ی آینده خواهید دید که سردرگم جلوی کمدتان ایستاده‌اید و نمی‌دانید چه بپوشید. اگر در خانه با یک تیشرت راحت و لباس خواب باشید مشکلی نیست ولی برای محیط کار و بیرون باید لباس دیگری پیدا کنید.

نگران نباشید چون این دوره‌ی بحرانی زیاد طول نخواهد کشید. قبل از آنکه به خودتان بیایید وارد مرحله‌ی پوشیدن لباس‌های حاملگی خواهید شد. ولی تا آن موقع از راه حل‌های قدیمی و زیرکانه استفاده کنید:

  • شلوار و دامن یک ساز بزرگتر برای خودتان بخرید. اگر سایزتان ۳۸ است، سایز ۴۰ بخرید از آنجا که قرار است چند هفته‌ی آینده را در این سایز باشید بهتر است لباس‌هایی که رنگ‌هایی تند و شاد دارند نخرید. در اینصورت توجه کمتری به سمت خود جلب می‌کنید و دیگران متوجه نمی‌شوند که هر روز یک شلوار یا دامن را می‌پوشید.
  • از تاپ‌های گشاد و راحت استفاده کنید. با استفاده از روسری یا گردنبند رنگی توجه دیگران را از شکم منحرف کنید.
  • سعی کنید چند لایه بپوشید. اکثر خانم‌ها در دوران حاملگی بیشتر از قبل احساس گرما می‌کنند. اگر لباس‌هایتان چند لایه باشد برای خنک شدن می‌توانید لباس‌هایتان را به صورت لایه لایه در بیاورید.
  • کمد همسرتان را بررسی کنید ممکن است بلوزهایی داشته باشد که اکنون برای سایز جدیدتان مناسب باشد.
  • اگر می‌خواهید دامن یا پیراهن بپوشید می‌توانید از پیراهن‌های حاملگی استفاده کنید که قسمت بالایی آنها کشی است و در دوران حاملگی برایتان مناسب است.
  • از کمربند استفاده نکنید. زیرا به شکم شما فشار می‌آورد و به نوزاد صدمه می‌رساند.
  • از ژاکت یا کت‌های گشاد روی لباس‌هایتان استفاده کنید.
  • از کفش‌های پاشنه تخت استفاده کنید. اکنون وقت پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند نیست. در این دوره حاملگی تنها یک جفت کفش بخرید چون قرار است سایز پاهایتان بزرگتر شود.

کیست جسم زرد در دوران حاملگی

مثل خیلی از اصلاحات پزشکی دیگر کیست جسم زرد خیلی ترسناک تر از آنچه که هست به نظر می‌رسد. هر ماه انبوهی از سلول‌ها که «کورپوس لیتیوم» نام دارند در تخمدان تشکیل شده و سپس متلاشی می‌شوند. اگر این سلول‌ها نتوانند متلاشی شوند، به کیست تبدیل می‌شوند. گاهی اوقات کورپوس لیتیوم باعث ایجاد درد و ناراحتی در یک طرف شکم یا خونریزی می‌شود. در اکثر مواقع خانم‌ها از وجود کیست خبر ندارند، مگر اینکه از طریق سونوگرافی مطلع شوند. در اکثر موارد در سه ماهه دوم حاملگی این کیست‌ها رفع می‌شوند.

کیست جسم زرد دوران حاملگی

آسم و تنگی نفس

آسم قبل از حاملگی حاملگی را کمی پیچیده و مشکل می‌کند. ولی اگر آن را تحت کنترل داشته باشید، خطری شما و نوزادتان را تهدید نخواهد کرد. 

آسم بیماری است که در آن مسیرهای هوایی شش توسط انقباض یا گرفتگی عضلات انباشته شدن موکوس و ترشحات یا تورم دیواره‌های مسیرهای هوایی مسدود می‌شوند. در هنگام حمله آسم قفسه سینه تان تنگ می‌شود و احساس تنگی نفس، درد قفسه سینه یا سرفه خواهید داشت. آسم با عوامل آلرژی مثل آلودگی هوا، خاک، فضولات پر حیوانات و کپک شروع می‌شود. علایم بعضی از خانم‌های حامله‌ای که آسم دارند در دوران حاملگی شدیدتر می‌شود. بعضی دیگر بهتر می‌شوند و عده‌ی دیگری از خانم‌ها مدعی هستند که فرقی احساس نمی‌کنند.

آسم در دوران بارداری

آسمی که کنترل نشود می‌تواند باعث مشکلاتی مثل مرگ و میر حوالی زایمان مسمومیت حاملگی، زایمان زودرس و کمبود وزن نوزاد در هنگام تولد شود.

خیلی از دردها و داروهای آسم در دوران حاملگی بیخطر هستند. پزشک‌ها ترجیح می‌دهند داروهای استنشاقی تجویز کنند چون این داروها تأثیر منطقه‌ای دارند و تنها قسمت محدودی از آنها وارد جریان خون می‌شود با این حال بعضی از داروهای خوراکی هم قابل مصرف هستند.

درباره‌ی خودتان در هفته دهم بارداری

رابطه‌ی جنسی

مثل خیلی چیزهای دیگر در دوران حاملگی باید خوشحال یا ناراحت باشید که هورمون‌هایتان میل جنسی شما را تغییر داده‌اند بعضی از خانم‌ها در دوران حاملگی میل جنسی زیادی پیدا می‌کنند، در مورد بعضی خانم‌های دیگر کاملاً برعکس است. حاملگی آنها را زشت و بدقواره می‌کند و ممکن است بیشتر به خوابیدن و استراحت کردن تمایل داشته باشند. بعضی از خانم‌ها نیز به خاطر تغییرات هورمونی حالت متغیر دارند.

رابطه جنسی در دوران بارداری

تمام این شرایط طبیعی هستند اگر تمایلی به رابطه‌ی جنسی ندارید صبور باشید. ممکن است این حس در سه ماهه دوم حاملگی بهتر شود، یعنی وقتی که احساس خستگی کمتری می‌کنید و بهتر هستید. اگر میل جنسیتان افزایش پیدا کرده نیز از مزایای آن تا جایی که می‌توانید استفاده کنید. بعد از زایمان به مدت شش هفته نباید رابطه‌ی جنسی داشته باشید و همچنین بعد از تولد نوزادتان و حضور آن در خانه، زمان مناسبی برای برقراری رابطه‌ی جنسی با همسرتان پیدا نخواهید کرد.

مو و پوستتان

جوش‌ها، پوست چرب و لکه دار چیزهایی هستند که فکر می‌کردید در نوجوانی سپری کرده و پشت سر گذاشته‌اید ولی دوباره روز از نو و روزی از نو. حاملگی روی هر قسمت از بدن شما تأثیر می‌گذارد حتی مو و پوستتان. این تغییرات ناشی از هورمون‌های حاملگی هستند. البته در خانم‌های مختلف این وضعیت متفاوت است.

مو و پوستتان در دوران حاملگی

اگر پوست شما مشکلات دردساز برایتان ایجاد کرد، از مصرف سرخود دارو خودداری کنید. درباره درمان‌های پوستی مناسب با پزشک زنان و زایمان خود مشورت کنید زیرا بعضی از داروها باعث ایجاد ناهنجاری‌های مادرزادی می‌شوند. اگر دارویی دارید که قبل از حاملگی تأثیر جدی روی پوست و موی شما داشت، در مراجعه‌ی بعدی خود به پزشکتان آن را به همراه داشته باشید و در مورد آن با پزشک خود مشورت کنید.

رگه‌های عنکبوتی

رگه‌های عنکبوتی قسمت غیر جذاب، ناراحت کننده و غیر قابل انکار در دوران حاملگی هستند. این خط‌های آبی یا قرمز در حقیقت رگ‌های خونی هستند که بزرگ شده‌اند. آنها در تمام نقاط بدن شما یافت می‌شوند و در روی سینه‌ها، شکم، صورت و پاها شایع تر هستند. بعضی وقت‌ها تجمع زیاد این رگ‌ها شکلی شبیه به تار عنکبوت ایجاد می‌کند که به این‌ها رگه‌های عنکبوتی می‌گویند. گاهی این رگه‌های عنکبوتی باعث ایجاد حس درد و سوزش می‌شوند، ولی معمولاً بدون درد هستند.

این رگه‌ها در همه وجود ندارند و اغلب ارثی می‌باشند. گاهی می‌توان با پوشیدن جوراب‌های چسبان از ایجاد این رگه‌ها جلوگیری کرد. همچنین ورزش، تناسب اندام و حفظ وزن، پوشیدن کفش با پاشنه‌ی تخت و خوردن غذاهای فیبردار می‌توانند در جلوگیری از ایجاد آنها تأثیر داشته باشند. همچنین دوری از نور خورشید می‌تواند از ایجاد این رگه‌ها در روی صورت جلوگیری کند.

رگه های عنکبوتی در دوران بارداری

رگه‌های عنکبوتی می‌توانند با لیزر یا پدیده‌ای به نام sclerotherapy (تصلب بافت‌ها) که تزریق محلول مایعی به رگ‌ها می‌باشد درمان شوند. بعد از چند هفته یا چند ماه رگ‌ها به شکل بافت زخم در می‌آیند و جذب بدن می‌شوند. بعد از چند هفته درمان پنجاه تا نود درصد بهبودی در اکثر افراد دیده شده است.

بهتر است بعد از تولد نوزادتان شروع به درمان کنید یا اگر قصد دارید بچه‌های دیگری هم داشته باشید، فعلاً برای درمان دست نگه دارید این مسئله در مورد رگ‌های واریس هم که بزرگتر هستند صدق می‌کند.

رژیم غذایی و ورزش در هفته دهم بارداری

ماهی سالم در دوران بارداری

ماهی یک غذای چهار ستاره است. یک منبع بسیار عالی پروتئین است و چربی اشباع شده‌ی آن بسیار کم است. همچنین دارای مقدار زیادی اسیدهای پر چرب امگا سه است که به ساختن و حفظ یک مغز و سیستم عصبی سالم کمک می‌کند و به جز تعداد محدودی از ماهی‌ها بقیه کالری کمی‌دارند. همچنین ماهی قلب شما را سالم نگه می‌دارد.

ماهی سالم در دوران بارداری

حالا قسمت بد قضیه این است که بر اساس «تحقیقات اداره‌ی غذا و داروی آمریکا» تقریباً تمام ماهی‌ها و نرم تنها مقدار کمی جیوه دارند. برای اکثر بزرگ سالان میزان جیوه‌ی موجود در ماهی‌ها هیچ خطری ندارد. با این حال برای خانم‌های حامله جیوه‌ی موجود در ماهی خطرناک است، چون می‌تواند به رشد سیستم عصبی نوزاد صدمه بزند. برای همین بهتر است، خانم‌های حامله مادران شیرده و بچه‌های کوچک از خوردن ماهی‌هایی که جیوه‌ی بیشتری دارند، خودداری کنند.

بهتر است توصیه‌های زیر را دنبال کنید

  • از خوردن کوسه ماهی، شمشیر ماهی و گور ماهی بزرگ خودداری کنید. چون میزان جیوه‌ی آنها بسیار زیاد است. این‌ها ماهی‌های بزرگی هستند که عمری طولانی دارند. بنابراین خطر زیادی دارند، چون وقت بیشتری برای انباشته شدن جیوه در بدنشان وجود داشته است.
  • در هفته دو وعده‌ی غذایی از ماهی‌هایی استفاده کنید که جیوه‌ی کمتری دارند مثل میگو، تن ماهی، ماهی کولی، صدف خوراک، ماهی روغن، خرچنگ، ماهی حلوا (سفره ماهی، کوشک ماهی)، هادوک، ماهی حشینه، گوشت خرچنگ، ماهی کفال، ماهی خاردار، ماهی ساردین، ماهی مرکب، ماهی شور و…
  • درباره‌ی آب منطقه‌ی خود و نوع ماهی‌های پرورشی تحقیق کنید. اگر استفاده از آنها توصیه نمی‌شود، بهتر است هفته‌ای بیش از یک وعده از ماهی‌های پرورشی منطقه‌ی خود استفاده نکنید. می‌توانید چیزهای دیگری بخورید.
  • اگر در‌یک هفته در مصرف ماهی زیاده روی کردید، می‌توانید هفته‌ی بعد مصرف خود را کمتر کنید تا بتوانید حد تعادل را حفظ کنید.
  • هرگز ماهی خام نخورید

بیماری لیستریوزیس (Listeriosis) در دوران بارداری

قبل از خوردن کنسرو گوشت در دوران حاملگی حتماً آن را گرم کنید. چرا؟

برای اینکه از ابتلا به بیماری لیستریوزیس که در اثر «باکتری لیستریا مونوسیتوژنش» ایجاد می‌شود جلوگیری کنید. وقتی باکتری لیستریا از طریق گوشت، سبزیجات یا پنیر آلوده به غذای شما راه پیدا می‌کند، می‌تواند شما را بسیار بیمار کند. بر اساس تحقیقات ارائه شده توسط مرکز کنترل بیماری‌ها (CDC) سالیانه دو هزار و پانصد نفر از این طریق بیمار می‌شوند و از هر پنج نفر در یک نفر منجر به مرگ می‌شود.

به خاطر تغییرات در سیستم ایمنی بدن خانم‌های حامله، آنها بیست برابر بیشتر از افراد عادی در معرض این بیماری هستند.

listeria

لیستریوزیس می‌تواند برای خانم‌های حامله و نوزادشان خطرناک باشد، چون حتی اگر علایم بیماری در مادر دیده نشود نیز می‌تواند از طریق جفت به جنین برسد. لیستریوزیس در دوران حاملگی می‌تواند منجر به زایمان زودرس، سقط جنین، مرگ جنین و بیماری‌های شدید یا مرگ نوزاد در اثر عفونت شود.

مراقب علایمی مثل آنفولانزا باشید. تب بالا و ناگهانی، سرماخوردگی، درد عضلات و گاهی اسهال یا حالت تهوع، شدت این علایم ممکن است متفاوت باشد. اگر عفونت به دستگاه عصبی منتشر شود، علایمی مثل سردرد، خشکی گردن، سرگیجه، عدم حفظ تعادل یا تشنج هم دیده می‌شود. اگر فکر می‌کنید مبتلا به لیستریوزیس شده‌اید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. آزمایش خون می‌تواند بیماری را نشان دهد. اگر مبتلا شده باشید پزشک برایتان آنتی بیوتیک تجویز می‌کند.

بهترین راه جلوگیری از ابتلا به این بیماری دوری از مواد غذایی است که احتمال آلوده شدن به باکتری لیستریا را دارند. خانم‌های حامله بهتر است توصیه‌های زیر را در دوران حاملگی خود رعایت کنند:

  • سوسیس،‌هات داگ، گوشت‌های کنسروی و گوشت‌های آماده میل نکنید، مگر اینکه آنها را بجوشانید.
  • از خوردن پنیرهای نرم مثل پنیر فتا، پنیر بری (نوعی پنیر فرانسوی) و پنیرهای سبک مکزیکی خودداری کنید. پنیرهای زیر می‌توانند سالم تر و مطمئن تر باشند: پنیرهای سفت یا نیمه سفت مثل پنیرهای پاستوریزه، موزارلا، پنیر خامه‌ای، پنیر روستایی (محلی).
  • از فریز کردن کنسروها خودداری کنید. کنسروهای گوشت و… برای یک بار مصرف مناسب هستند.
  • ماهی‌های دودی فریز شده را نخورید مگر اینکه محتویات غذایی باشند که در قابلمه پخته شده است. ماهی‌های دودی فریز شده عبارتند از: سالمون، قزل آلا، سفید، روغن، تن و گور ماهی. ماهی‌های کنسرو شده مثل سالمون و تن می‌توانند بدون هیچ مشکلی استفاده شوند.
  • شیر یا آب میوه‌ی غیر پاستوریزه نخورید، غذاهایی که مواد تشکیل دهنده‌ی غیر پاستوریزه دارند نخورید.
  • قبل از خوردن میوه و سبزیجات آنها را به دقت بشویید.
  • چون لیستریا حتی می‌تواند در دمای فریز، یعنی دمای چهل درجه فارنهایت (چهار درجه سانتیگراد) یا کمتر رشد کند تمام مواد غذایی فاسد شدنی که از قبل پخته شده‌اند یا آماده‌ی پخت هستند از فریزر خود دور بریزید.

چرا تمام کالری‌ها یکسان نیستند؟

این یک تست عمومی است. پزشک به شما توصیه می‌کند که برای صبحانه چهارصد کالری مصرف کنید. کدام گزینه را انتخاب می‌کنید؟

گزینه‌ی اول یک فنجان سبوس کشمشی، یک فنجان شیر کم چرب و یک لیوان آب پرتقال است.

گزینه‌ی دوم یک تست شکلاتی، یک کف دست آبنبات شکلاتی و نوشابه‌ی گازدار است.

هر دوی این گزینه‌ها چهارصد کالری شما را تأمین می‌کنند. ولی برای اینکه بدانید سبوس کشمشی برایتان مفیدتر است نیاز نیست که حتماً یک متخصص تغذیه باشید.

این یک واقعیت اساسی است که تمام کالری‌ها یکسان نیستند. شما با مصرف ۲۵۰۰ کالری در غذاهای سالم و مقوی همان مقدار اضافه وزنی را خواهید داشت که با ۲۵۰۰ کالری در خوراکی‌های تفریحی به دست می‌آورید. تنها تفاوت این است که با خوردن خوراکی‌های غیر مفید، خود و نوزادتان را از مواد غذایی مهم و ضروری محروم می‌سازید. این به آن معنا نیست که هر وعده‌ی غذایی شما باید بی عیب و نقص باشد و نباید غذاهای دیگری بخورید، ولی برای سلامتی فرزندتان بهتر است بیشتر غذاهای سالم بخورید.

کالری‌های خود را مثل پولتان در نظر بگیرید هر روز شما تعداد مشخصی کالری دارید که باید مصرف کنید. اگر کالری‌های خود را صرف میوه، سبزیجات نان‌های گندمی سبوس دار، لبنیات بدون چربی یا کم چرب، غلات و گوشت و ماهی کم چرب کنید، می‌توانید با پس‌اندازهایتان یک آبنبات یا بستنی بخورید.

مواد شیرین کننده‌ی مصنوعی

اگر مزاج شیرین پسندی دارید، ممکن است با مواد شیرین کننده‌ی مصنوعی رابطه‌ی خوبی داشته باشید. این مواد بدون کالری هستند و به چای، قهوه، چای سرد و دیگر چیزها، بدون اضافه کردن شکر و کالری، طعم شیرینی می‌دهند.

آیا مصرف این مواد در دوران حاملگی بلامانع است؟

بله. تاکنون تحقیقات دانشمندان رابطه‌ای بین استفاده‌ی مواد شیرین کننده توسط مادران و ناهنجاری‌های مادرزادی نوزادانشان نشان نداده است.

آیا باید در طول حاملگی از آنها استفاده کنم؟

هر طور که مایلید. اگر معتقد هستید که استفاده از آنها کاملاً بی خطر است از آنها استفاده کنید. اگر به میزان امنیت آنها شک دارید، از خوردن آنها اجتناب کنید. اگر معتاد نوشابه‌های رژیمی هستید، نخوردن آن مشکل است ولی اگر اینگونه خیالتان راحت می‌شود ارزش نخوردن را دارد.

سؤال‌های معمول در هفته دهم بارداری

آیا همسرم باید در ویزیت‌های پزشکی همراه من باشد؟

اگر همسرتان می‌خواهد همراه با شما به ویزیت‌های پزشک بیاید، می‌تواند با شما باشد. همسرتان مجبور نیست برنامه‌ی خود را با زمان ویزیت‌های پزشکیتان تنظیم کند. اما در تعدادی از مراجعات همسرتان باید با شما باشد:

  • اولین مراجعه‌ی شما با پزشکتان علاوه بر ملاقات شما با پزشکتان، همسرتان هم می‌تواند سؤال‌هایی درباره‌ی جزئیات سابقه‌ی پزشکی خانواده اش و آزمایش‌هایی مثل بررسی‌های ژنتیکی و آمنیوسنتز بپرسد.
  • ویزیت‌های پزشکی که شامل بررسی‌ها و آزمایش‌های پزشکی می‌باشند. وقتی همراه کسی هستید که دوستش دارید راحت تر و ساده تر است.
  • ویزیت‌هایی که نتایج آزمایش‌ها بررسی می‌شوند. اگر پزشک خبرهای ناگوار داشته باشد، بودن همسرتان با شما می‌تواند در تصمیم گیری‌های مهم و سخت مفید باشد.
  • آخرین ویزیت پزشکی در پایان دوره حاملگیتان. در این زمان همسرتان می‌تواند درباره‌ی زایمان و مکان آن سؤال‌هایی بپرسد.

چگونه می‌توانم بدون صدمه زدن به کمرم، اشیاء را بلند کنم؟

در دوران حاملگی وقتی اشیای سنگین بلند می‌کنید، مواظب باشید. بهتر است از همسرتان در جابه جایی اشیا و وسایل سنگین کمک بخواهید. برای بلند کردن به چیزی که می‌خواهید بلند کنید کاملاً نزدیک شوید پاهای خود را به عرض شانه‌هایتان باز کنید عضله‌های شکم خود را سفت کرده و زانوهایتان را خم کنید. وسیله‌ای که می‌خواهید بلند کنید با بازوهای خود بگیرید و در حالی که ایستاده‌اید با ماهیچه‌های پا بلند کنید کمر خود را خم نکنید. هرگز چیزهای خیلی سنگین را بدون کمک بلند نکنید.

موضوع مهم برای همسرتان: پانزده روش برای دوست داشتن شما

مردها اغلب نمی‌دانند در دوران حاملگی چگونه به شما کمک کنند. دفعه‌ی بعد که همسرتان پرسید: آیا می‌توانم کاری برایتان انجام دهم لیست زیر را به او بدهید. حتی می‌توانید دور آنهایی که برایتان مهم ترند خط بکشید یا موارد دیگری هم به آنها اضافه کنید.

  1. به همسرتان ماساژ پا بدهید.
  2. به او بگویید که زیبا است.
  3. وقتی او خواست یک بار دیگر بستنی بخورد، اعتراض نکنید. 
  4. کارهای شستشوی لباس‌ها را بر عهده بگیرید و به خاطر داشته باشید که لباس‌های زیر را همراه با لباس‌های معمولی داخل ماشین لباسشویی نیندازید.
  5. وقتی همسرتان می‌خوابد سکوت خانه را حفظ کنید. روی در برای اینکه دیگران زنگ در را نزنند یادداشت بگذارید. به سگ خود استخوان بدهید تا سرگرم شود و سر و صدا نکند و بچه‌هایتان را به خانه‌ی مادربزرگشان ببرید.
  6. در مطب پزشک سر به سر همسرتان نگذارید نیازی نیست پزشک بداند که همسرتان یک بسته چیپس خورده و…
  7. با او به پیاده روی بروید.
  8. تغییرات روحی او را نادیده نگیرید.
  9. برای او گل بگیرید. اگر از بو ناراحت نمی‌شود گل طبیعی و در غیر این صورت مصنوعی.
  10. از آنجا که نمی‌تواند مشروبات الکلی بنوشد، برایش نوشابه باز کنید.
  11. هفته‌های حاملگی اش را بدانید.
  12. بدانید که انقباضات رحمی‌چه هستند.
  13. آخر هفته‌ها اجازه دهید با دوستانش بیرون برود.
  14. وقتی می‌گوید «عزیزم امروز خسته‌ام». با لبخند بگویید: «حق با توست» 
  15. هیچوقت حتی به شوخی به او نگویید «اکنون مثل تو زیاد هست که می‌توانم دوست داشته باشم.»

چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟

به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیازات ۰ / ۵. تعداد رای دهنده‌ها: ۰

تا الان کسی امتیاز نداده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می‌دهید.

۱ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *