هفته اول و دوم بارداری

هفته اول بارداری

در هفته های اول و دوم بارداری امکان دارد هنوز چیزی احساس نکنید، اما تغییرات شگفت انگیزی در بدن شما رخ می‌دهد که شامل تغییر تخمک به جنین است. در هفته‌های اول حاملگی تغییرات به صورت بالینی هستند که از مهم‌ترین و ضروری‌ترین قسمت‌های روند رشد نوزاد شما می‌باشند.

طول هفته اول بارداری

در طول هفته اول بارداری، دیواره‌ی رحم شما می‌ریزد (دوران قاعدگی) و دیواره‌ی جدید فراهم می‌کند تا مکان مناسبی برای تخمک‌های بارور شده باشد. در این هنگام تقریباً هزار تخمک مسیر بلوغ را طی می‌کنند، ولی تقریباً بیست تخمک درون کیسه‌هایی که پر از مایع هستند و فولیکول نام دارند رسیده می‌شوند و سپس فقط یکی از آنها رشد کرده، تخمک‌گذاری می‌کند و پاره می‌شود.

تخمکی که درون آن بوده در طول دومین هفته‌ی حاملگی مسیر خود را به سمت لوله‌ی رحم ادامه می‌دهد. (اگر دو یا تعداد بیشتری از فولیکول‌ها پاره شوند، پدیده‌ی دوقلو یا سه‌قلویی و حتی بیشتر صورت می‌گیرد). البته بدون تخمک بارور امکان به وجود آمدن نوزاد نیست که برای این باروری هم به اسپرم همسر شما نیاز است.

میلیون‌ها اسپرم برای بارورسازی

معمولاً از میلیون‌ها اسپرمی که به واژن وارد می‌شوند، تنها صدتای آنها به لوله‌ی رحم راه پیدا می‌کنند و موجب بارداری می‌شوند. حالا مسابقه بین اسپرم‌ها برای رسیدن به تخمک‌ها آغاز می‌شود. اسپرم می‌تواند تنها شش روز در بدن خانم‌ها زنده بماند. وقتی تخمک از درون تخمدان رها شد، باید بین ۱۲ تا ۲۴ ساعت بارور شود. اگر تخمک بارور نشود، با ترشحات قاعدگی از بدن خارج می‌شود.

چسبیدن اسپرم به تخمک

اینکه اسپرم چگونه خود را به تخمک می‌چسباند، یک اعجاز بیولوژیکی است. تخمک‌ها محکم هستند و دیوارهای چسبنده‌ای دارند، بنابراین هر اسپرم ساختاری چسبنده در انتهای خود دارد که این باعث می‌شود به دیواره‌ی تخمک برسد، به داخل نفوذ کند و ماده‌ی ژنتیکی خود را به آن منتقل کند. وقتی یک اسپرم به دیواره‌ی تخمک نفوذ کند، آن تخمک بارور می‌شود.

پدیده‌ی بارداری معمولاً بین روزهای چهاردهم و هفدهم از ۲۸ روز دوره‌ی قاعدگی صورت می‌گیرد. حدوداً سه روز طول می‌کشد که اسپرم و تخمک خود را به لوله‌ی رحم برسانند، بنابراین زمان حاملگی همیشه دقیقاً همان زمانی نیست که رابطه‌ی جنسی داشته‌اید.

جهت دریافت نوبت مشاوره و معاینه توسط متخصص زنان و زایمان دکتر مریم آقایی اینجا را کلیک کنید.

چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟

به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیازات ۴ / ۵. تعداد رای دهنده‌ها: ۵

تا الان کسی امتیاز نداده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می‌دهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *