نوزاد شش هفته

در هفته ششم پس از زایمان نوزاد، اکثر خانم‌ها بهبود یافته‌اند. این هفته فرصتی برای بررسی سلامت و حال عمومی شماست. سلامت جسمی و روحی شما به همان اندازه مهم هستند.

وضعیت خودتان در هفته ششم پس از زایمان

این هفته برای معاینه‌ی پس از زایمان به متخصص زنان و زایمان مراجعه خواهید کرد. ممکن است در طول این ملاقات پزشک معاینات و توصیه‌های زیر را انجام دهد:

معاینه‌ی لگن

پزشکتان ناحیه‌ی واژینال، سرویکس (گردن رحم) و رحمتان و اگر زایمان سزارین کرده باشید شکمتان را معاینه خواهد نمود.

گفتگو در مورد افسردگی پس از زایمان

پزشکتان خواهد پرسید که از لحاظ عاطفی چه احساسی دارید. اگر غمگین یا مضطرب هستید یا غالباً گریه می‌کنید به او بگویید.

توصیه‌هایی در مورد کنترل بارداری

تغذیه با شیر مادر حفاظتی را در برابر بارداری ارائه می‌کند، اما کافی نیست که بتوان آن را به عنوان شکلی از جلوگیری بارداری منظور کرد. اگر تصمیم ندارید به این زودی‌ها باردار شوید با پزشکتان در مورد اینکه از چه نوع جلوگیری استفاده کنید، صحبت نمایید. در این موقع، بعضی از زنان مجدداً از قرص یا تزریقات ضد بارداری استفاده می‌کنند. بعضی‌ها کاندوم یا دیافراگم را ترجیح می‌دهند. اگر قبل از بارداری از دیافراگم استفاده می‌کردید و مایلید مجدداً از آن استفاده نمایید، آن را با خودتان به نزد پزشک ببرید تا پزشکتان بتواند تایید کند که آن هنوز به طور صحیح ثابت می‌شود. اگر به درستی ثابت نباشد، در نگهداشتن اسپرم خارج از سرویکستان کمتر مؤثر خواهد بود.

مادر شش هفته پس از زایمان

پیشنهاداتی در مورد ورزش، رژیم غذایی و مکمل‌های ویتامین

پزشکتان به شما خواهد گفت که چه زمانی می‌توانید ورزش قبل از بارداری‌تان، پیاده‌روی، دو آهسته، شنا یا وزنه‌برداری را از سر بگیرید. او ممکن است توصیه‌هایی را در مورد کاهش وزن بدهد، به خصوص اگر در طول بارداری به وزنتان اضافه شده باشد. همچنین با شما در مورد مکمل‌های ویتامین صحبت خواهد کرد. اگر در نظر دارید ظرف سال بعد یا دو سال بعد مجدداً باردار شوید، پیشنهاد می‌کند که به خوردن ویتامین‌های پیش از تولد ادامه دهید تا تضمین شود که اسید فولیک کافی به دست می‌آورید و سطوح ویتامین‌های انحلال پذیر چربی را که در بدن ذخیره می‌شوند و در طول بارداری و شیردهی تحلیل می‌روند افزایش می‌دهید.

توصیه هایی در مورد کنترل بارداری

پاسخگویی به سؤالاتی در مورد بارداری بعدیتان

اگر سؤالاتی دارید در مورد اینکه این بارداری چه تأثیری بر بارداری‌های آینده خواهد گذاشت، در مورد آنها اکنون صحبت کنید. مثلاً اگر در طول بارداری دچار عارضه‌ای چون فشار خون بالا یا دیابت بارداری شدید در موردش صحبت کنید که چه کاری می‌توانید بین اکنون و بارداری بعدیتان جهت کاهش خطر بروز مجدد آن عوارض انجام دهید.

برای شروع مجدد رابطه‌ی جنسی مشکلی وجود ندارد

بیشتر پزشکان فاصله حدود هفت هفته را بعد از زایمان برای داشتن آمیزش جنسی توصیه می‌کنند. چراکه در کاهش خطر عفونت یا خونریزی کمک می‌کند. ممکن است از نظر فیزیکی یا عاطفی آماده نباشید، اگر این چنین است احساساتتان را با همسرتان در میان بگذارید. بار اول به آرامی شروع کنید زیرا ممکن است آمیزش جنسی به شما آسیب برساند. اگر به بچه تان شیر می‌دهید، سطوح پایین استروژن لغزندگی واژینال را کاهش می‌دهند. طی چند هفته‌ی اخیر لوبریکانت‌های واژینال آب پایه به درد می‌خورند. آنها در داروخانه‌ها فروخته می‌شوند. اگر لوبریکانت‌ها مؤثر نباشند، پزشکتان می‌تواند کرم استروژن را تجویز کند.

پاسخگویی به سؤالات دیگر

در طول این هفته یا دو هفته قبل از مراجعه‌تان سؤالاتی را که در مورد آنها فکر می‌کنید، بنویسید و سؤالاتتان را هنگام مراجعه با خودتان بیاورید. بعید است مغز محروم از خواب شما چیزی را که نوشته نشده است، به خاطر بیاورد.

وضعیت نوزاد شش هفته

زنده ماندن با وجود استفراغ

چیزی که در هفته‌های اول مادری بسیار روشن است، این است که لباس‌های کاملاً خشک و تمیز باید در کمد نوزادتان باشد. کمی بعد از اینکه به بچه‌تان شیر می‌دهید، او ممکن است استفراغ کند تا جایی که نگران می‌شوید که چطور می‌تواند تغذیه‌ی کافی به دست آورد.

نوزاد 6 هفته

استفراغ بعد از خوردن شیر کاملاً عادی است. ساختار شکم نوزاد با ساختار شکم بزرگسال فرق می‌کند. دریچه‌ای که معده را بسته نگه می‌دارد، دریچه‌ی ازوفاژیال نامیده می‌شود و تا یک سالگی بچه‌تان بزرگ نمی‌گردد. بدین علت است که آروغ زدن بچه‌تان موجب می‌شود که بعضی از محتویات معده‌ی او بیرون بیاید. با بزرگتر شدن کودکتان این باید کمتر اتفاق بیفتد و عموماً حدود شش ماهگی متوقف می‌شود.

رفلکس گاستروازوفاژیال (GERD)

این عارضه به ندرت اتفاق می‌افتد اما گاهی اوقات استفراغ علامت این است که بچه‌تان بیماری رفلکس گاستروازوفاژیال (GERD) دارد. اگر بچه‌تان GERD داشته باشد به محض اینکه شروع به خوردن می‌کند، گریه می‌کند و جیغ می‌کشد و همواره استفراغ می‌نماید. GERD وضعیتی است که اسیدهای معده‌ی بچه‌تان که معمولاً برای بلع غذا در معده هستند وارد مری شده و به بافت آن آسیب می‌رسانند. این بچه‌تان را ناراحت می‌کند و منجر به مشکلات جدی می‌شود، مثل خفگی در خواب که بچه‌تان نفس نمی‌کشد یا بسته شدن حنجره هنگامی که محتویات معده بالای مری و پایین نای می‌آیند. اگر GERD را حدس می‌زنید متخصص زنان و زایمان می‌تواند معمولاً ضد اسید ایمن نوزاد را تجویز کند. همچنین جراحی برای ایجاد دریچه مصنوعی از بافت معده ممکن است. این راهبردی است که رفلکس را در بیش از نود درصد کودکان ناسالم درمان می‌کند.

بیماری GERD در نوزاد

رشد طبیعی نوزاد شش هفته

مادامی که نوزادتان طی چند ماه اول ۲۸ گرم در روز چاق می‌شود و رشد طبیعی دارد عالی است. ممکن است فکر کنید که همه‌ی شیر خشک یا شیر مادر را استفراغ می‌کند، اما او احتمالاً فقط یک قاشق چای خوری را استفراغ می‌کند. این نظریه را با پر کردن یک قاشق چای خوری با آب یا شیر و ریختن آن روی حوله امتحان کنید تا ببینید که چقدر پارچه را خیس می‌کند. برای کمک به بچه‌تان در نگه داشتن غذای بیشتر به او در دفعات بیشتر ولی به مقدار کمتر شیر دهید. در فواصل منظم او را به آروغ زدن مجبور کنید. اگر از بطری استفاده می‌کنید، آن را کج نمایید تا بچه‌تان فقط شیر (و نه هوا) را از سر پستانک به دست آورد. بلعیدن هوا می‌تواند موجب شود که محتویات معده بچه به بالای مری برگردد.

رفلاکس طبیعی نوزاد

اگر به او در مکان آرامی غذا بدهید و بیست دقیقه بعد از غذا دادن او را مستقیم در بغلتان یا در صندلی نوزاد نگه دارید، به او کمک می‌کند. استفراغ می‌تواند در اثر خوردن بیش از حد هم باشد. اگر کودکتان سرش را دور می‌کند او را مجبور به خوردن نکنید.

چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟

به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیازات ۰ / ۵. تعداد رای دهنده‌ها: ۰

تا الان کسی امتیاز نداده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می‌دهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *