هفته چهارم نوزاد

در هفته چهارم نوزاد، کودک شما تقریبا یک ماهه است. مادر و نوزاد در مدت زمان بسیار کوتاهی دستخوش تغییرات بزرگی شده‌اند. قبل از انجام هر کار دیگری، به خودتان تبریک بگویید که تا اینجا پیش رفته‌اید و موفقیت خود را از زمان ملاقات با نوزادتان تصدیق کنید.

وضعیت خودتان در هفته چهارم تولد نوزاد

تا هفته‌ چهارم پس از زایمان، بدنتان باید بهبود یافته باشد. اگر ورزش را شروع نکرده‌اید اکنون زمان خوبی برای ورزش است. تمرین ملایم گردش جریان خون را افزایش داده، تورم باقیمانده را کاهش داده، خلقتان را بهتر می‌کند و عضله‌هایتان را تقویت خواهد کرد. حتی می‌تواند کمک کند که کمتر احساس خستگی کنید.

وضعیت خودتان در هفته چهارم تولد نوزاد

اینکه چقدر ورزش کنید، به این بستگی دارد که چقدر بهبود یافته‌اید و چقدر قبل از زایمان تناسب اندام داشتید. پیاده‌روی بهترین انتخاب برای زنان در همه سطوح تناسب است، زیرا مزایای ورزش را بدون خطر فشار عضلانی یا کشیدن نواحی برش ایجاد می‌کند. اگر تناسب متوسطی دارید با ۵ الی ۱۰ دقیقه پیاده‌روی در روز شروع کنید. در صورتی که راحت و خوب بود، هفته‌ی بعد ۷ الی ۱۲ دقیقه و هفته‌ی بعد از آن دقیقه پیاده‌روی کنید. اگر کم تحرک هستید از آن زمان‌ها کسر کنید و اگر سطح تناسب بهتری دارید به آنها اضافه نمایید. اگر درد گرفت زمان را کاهش دهید. چهار هفته بعد از زایمان زمان اتخاذ نگرش بدون درد و بدون ثمر در مورد ورزش نیست.

انجام تمرین‌های کگل عضلات تحتانی لگن را تقویت خواهد کرد. آن‌ها به خصوص مهم هستند اگر هنگام سرفه خنده یا عطسه ادرار کنید.

مشکلات شیر دادن

اگر شیر خودتان را می‌دهید، شما و کودکتان تاکنون نظمی را ایجاد کرده‌اید. متأسفانه این نظم با چندین مشکل پستان ممکن است متوقف شود که همه‌ی آنها قابل درمان هستند و با کمی زمان و حوصله بهتر خواهید شد.

مشکلات شیر دادن

مجرای شیر مسدود شده

شیر در غددی که پایین پستان‌ها قرار دارند، تولید شده و از طریق مجراهای شیری به نوک پستان‌ها حمل می‌شود. گاهی اوقات مجرایی مسدود می‌شود. علت مجراهای مسدود شده چند چیز است:

  • پوشیدن سوتین بسیار تنگ،
  • شیر ندادن کافی یا خالی نکردن کامل پستان‌ها در طول تغذیه‌ها

مجرای شیر مسدود شده موجب ناراحتی در یک ناحیه‌ی پستان می‌شود که گاهی با برآمدگی کوچکی همراه است. برای از بین بردن این انسداد، لیف‌های خیس و گرم برای پستانتان استفاده کنید و قبل از شیر دادن دوش آب گرم بگیرید. هنگام شیر دادن برآمدگی را ماساژ دهید و ابتدا آن را بدهید، این مشکل باید ظرف چند روز حل شود.

نوک پستان‌های سوزان

نوک پستان‌هایتان ممکن است ترک نخورند و نخارند، اما اگر هنگام شیر دادن پوستتان بسوزد یا احساس درد شدیدی کنید، در اثر مخمر است. دهان نوزاد را برای برفک چک کنید و برای پماد جهت درمان آن با پزشک زنان و زایمان تماس بگیرید.

عفونت سینه

عفونت سینه

مجرای شیر مسدود شده عفونی می‌شود و موجب عفونت سینه می‌گردد. نشانه‌های عفونت سینه  مثل نشانه‌های مجرای شیر مسدود شده است، اما همچنین نشانه‌های تب و قرمزی نیز خواهد داشت. عفونت سینه با آنتی بیوتیک خوراکی درمان می‌شود یا اگر شدید باشد با آنتی بیوتیک وریدی. شیر دادن را در طول عفونت و آنتی بوتیک ادامه دهید. هیچکدام ضرری برای نوزاد ندارند. در واقع شیر دادن مکرر خوب است، زیرا مجرای شیر مسدود شده را از بین می‌برد.

وضعیت کودک شما در هفته چهارم نوزاد

آنچه نوزاد ۴ هفته می‌بیند، می‌شنود، بو می‌کند و می‌چشد

هنگام تولد پوست کودکتان بزرگترین و رشد یافته‌ترین اندام حسی است. در ساعات تولد، حس‌های دیگر نوزادتان به او کمک می‌کنند که با دنیا و مهمترین افراد آن یعنی والدینش، آشنا شود. در سال‌های اول حس‌های او رشد خواهند یافت اما او آنها را بعد از چند هفته‌ی اول زندگی ترکیب خواهد کرد. به زودی او می‌تواند آرام‌تر بماند و توجه بیشتری به محیطش خواهد کرد.

نوزاد 4 هفته

رشد حسی هر نوزاد کاملاً فردی است و به ژنتیک فیزیک و خلق او بستگی دارد. بعضی از نوزادان قوی فوراً با محیط‌های مختلف وفق می‌یابند. در حالی که نوزادان دیگر حساسیت زیادی دارند و صداهای بلند یا احساسات ناگهانی می‌تواند آنها را آزرده سازد. می‌توانید به کودکتان در سازگاری با دنیا با مشاهده‌ی دقیق اینکه چه واکنشی به ورودی حسی دارد، کمک کنید.

چشم‌های نوزاد در ۴ هفتگی

در هنگام تولد کودکتان نزدیک بین است. بینایی او آنقدر تار است که نمی‌تواند چیزی با فاصله بیش از ۴۵-۴۰ سانتی‌متر را ببیند. (طبیعت او اینگونه است: این فاصله‌ی کاملی برای خیره شدن به صورت شما در هنگامی که شیر می‌خورد است.) اما چشم‌های او نیست که به رشد نیاز دارد بلکه مغز او نیاز به رشد دارد. اکنون غیر از خوردن و خوابیدن متوجه چیزی نیست. اما در سه ماهگی می‌خواهد به هر چیز دور و برش نگاه کند. همچنین او می‌تواند به بهترین شکل چیزها را با کنتراست‌های تند رنگی، چون تصاویر سیاه و سفید یا رنگ روشن ببیند.

چشم‌های نوزاد در 4 هفتگی

گوش‌های نوزاد ۴ هفته

شنوایی نوزادتان کمتر از بینایی او پیشرفت کرده اگرچه می‌تواند قبل از تولد صداهای خفیفی را بشنود اما گوش میانی او و مراکز پردازش صدا در مغزش باید هنوز رشد کنند. او نمی‌تواند صداها را به شیوه‌ای که می‌شنود تشخیص دهد. در واقع تا زمان رفتن به مدرسه شنوایی خوب رشد یافته‌ای نخواهد داشت. نوزادان می‌توانند صداهای بسامد پایین، چون صدای انسان را بشنوند و تا سه هفته به نظر می‌رسد که حرکات لب را که برای ایجاد صداهای «او» و «ای» استفاده می‌شود، تشخص می‌دهند. صحبت کردن با بچه‌تان هنگام شیر دادن و تعویض پوشک و آرام کردن او شیوه‌ای عالی برای معرفی کردن شگفتی‌های زبان به اوست.

گوش‌های نوزاد 4 هفته

بینی نوزاد چهار هفته پس از تولد

بررسی‌ها نشان می‌دهند که پس از تولد نوزادان از بینی‌هایشان برای یافتن نوک پستان‌های مادرشان استفاده می‌کنند. این بدان معناست که حس بویاییشان از ابتدا کار می‌کند. همچنین طعم‌های مختلفی را می‌چشند. دانشمندان نشان داده‌اند که نوزادان مواد شیرین را به مواد تلخ ترجیح می‌دهند. این منطقی است، زیرا شیر پستان شیرین است در حالی که مواد تلخ احتمالاً سمی می‌باشند.

بینی نوزاد چهار هفته پس از تولد

تست‌های شنوایی و بینایی برای شیرخواران

نوزادتان برای مشکلات شنوایی بالقوه آزمایش خواهد شد. از اکثر شیرخوران تست شنوایی گرفته می‌شود که شامل گوش دادن به اکوی گوش میانی یا ثبت فعالیت الکتریکی در مغز در پاسخ به صداست. این غالباً قبل از ترک بیمارستان صورت می‌گیرد. اگر انجام نگیرد، باید توسط پزشک اطفال تا سه ماهگی صورت گیرد.

نوزادانی که بیشتر در معرض مشکلات شنوایی هستند

این نوزادان شامل نوزادانی می‌شود که نارس هستند، آنهایی که مادرانشان هنگام بارداری عفونت داشته‌اند و آنهایی که خانواده‌هایشان سابقه‌ی مشکل شنوایی دارند.

معاینه چشم نوزاد

کمی بعد از تولد، چشم‌های نوزاد معاینه خواهد شد. اگر متوجه مشکلی در چشم‌های او شدید یا اگر سابقه‌ی ناهنجاری چشمی را در خانواده‌تان داشته‌اید، پزشک اطفال شما را به چشم پزشک ارجاع خواهد داد. اگر نوزاد نارس بود و به اکسیژن طولانی نیاز داشت بینایی او معاینه خواهد شد.

چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟

به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیازات ۵ / ۵. تعداد رای دهنده‌ها: ۱

تا الان کسی امتیاز نداده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می‌دهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *